Flitscontroles zone 30 in Relegem

De lokale politiezone AMOW heeft afgelopen week een controle gehouden op snelheid en de tonnagebeperking. Dat gebeurde in de ‘zone 30′ van Relegem. Bijna de helft van de chauffeurs reed te snel en mogen een boete of dagvaarding in de bus ontvangen.

De controle vond plaats in de avondspits in de Poverstraat in Relegem. Bewoners beklagen zich al enige tijd over de hoge snelheid en verkeersonveiligheid in hun straat. De bewoners vragen een ANPR-camera, vluchtheuvels en extra signalisatie om de beperkingen aan te geven.

Tijdens de controle werd geen enkele vrachtwag bekeurd, 160 chauffeurs op een totaal van 378 geflitste voertuigen reden te hard. Eén bestuurder werd geflitst aan 68 kilometer per uur en zal zijn rijbewijs dus moeten inleveren. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk