Nog steeds gesloten fitnesscentra voeren actie ‘wegens dringende gezondheids-redenen’

Een aantal Vlaamse fitnesscentra hebben het initiatief genomen voor een grote actie vandaag onder het motto “Fitness open now!”. Coronaproof zullen ze vandaag 10.000 kilometer bij elkaar fietsen en lopen. “Want fitnesscentra sluiten kost ook heel wat mensenlevens”, klinkt het. Ruim 100 clubs hebben zich bij de actie aangesloten.

Fitnessondernemers begrijpen niet waarom zij omwille van ‘gezondheidsredenen’ nog niet mogen heropenen. Met deze actie wil de fitnesssector een noodkreet slaken. “Het is hoog tijd dat de Belgen terug gaan werken aan hun lichamelijke en mentale gezondheid.”

Net om die reden komt de fitness-sector nu zondag letterlijk in beweging met de actie ‘10.000 km voor 10.000 levens’. Honderden fitnessclubs over heel België fietsen of lopen vandaag 10.000 km bij elkaar. De actie wordt coronaproof georganiseerd op locatie bij alle deelnemende centra, waaronder ook Fyzix Vilvoorde en Thermae Sports Merchtem.

Meer info: www.fitnessopennow.be

Topartikels bij Goeiedag.be