Rustige oudejaarsnacht voor politiediensten. Coronaregels goed opgevolgd.

De jaarwisseling is in het Pajottenland goed verlopen. De politie kon op oudejaarsavond wel een inbreker en drie brandstichters arresteren. Verder werden enkele personen betrapt op het niet naleven van de nachtklok. Twee personen werden op heterdaad betrapt voor het afsteken van vuurwerk.

De oproep van de politiezones om de coronaregels strikt na te leven werd algemeen zeer goed opgevogld. De politie had meermaals gewaarschuwd streng te controleren met eindejaar op de toepassing van de coronaregels. Er werden uiteindelijk slecht enkel inbreuken vastgesteld. Er waren toch enkelingen die vuurwerk hebben afgestoken, wat niet toegelaten was omwille van een federaal verbod. In Zellik konden twee mannen op heterdaad worden betrapt: één in de omgeving van de Vliegwezenlaan en één op de Brusselsesteenweg. In beide gevallen ging het om mannen van Oost-Europese afkomst. Ze kregen alle twee een boete van 250 euro. De politiezone Zennevallei ontving een vijftal meldingen over het afsteken van vuurwerk, maar kon niemand op heterdaad betrappen.

Verder werden enkele personen beboet die de nachtklok niet respecteerden. In de politiezone AMOW ging het om negen personen. Vier onder hen kregen een proces-verbaal. Twee omdat ze eerder al de coronaregels hadden overtreden en de andere twee omdat ze minderjarig zijn. Vier personen liepen in de politiezone Zennevallei tegen de lamp, terwijl dat in de politiezone Pajottenland één persoon was. De politiezone Pajottenland kreeg een oproep voor een feestje dat aan de gang zou zijn, maar agenten die ter plaatse kwamen konden niets vaststellen.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland