WinterBOBcontroles: twee voertuigen getakeld, twee rijbewijzen ingetrokken

Met de feestdagen in aantocht worden de controles op rijden onder invloed (alcohol en drugs) opgevoerd. Bij een winterBOB in Zellik werden twee wagens getakeld. Bij een alcoholcontrole werd een bestuurder positief bevonden. Bovendien reed de bestuurder met een wagen terwijl zijn rijbewijs was ingetrokken. De wagen werd getakeld. Een tweede wagen werd eveneens getakeld omdat de bestuurder reed zonder verzekering. Er werd ook een bestuurder aangetroffen die een voertuig bestuurde zonder een rijbewijs te hebben.

Bij een alcohol- en snelheidscontrole in Asse werden twee rijbewijzen onmiddellijk ingetrokken. Een bestuurder die zowel voor alcohol als voor drugs positief testte mocht zijn rijbewijs onmiddellijk inleveren. Dat was ook het geval voor een bestuurder die op de Edingsesteenweg een snelheid haalde van 98 km/uur in een zone 50. Van de 244 bestuurders die werden gecontroleerd reden er 105 te snel.

In de marge van de winter BOB campagne zal het politieparket van Halle Vilvoorde werk maken van een snelle dagvaarding van wie zich bezondigt aan alcohol- en drugsmisbruik.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk