Iedereen te snel in zone 30

Steeds meer gemeenten voeren steeds grotere zones 30 in. De bedoeling hiervan is uiteraard de snelheid van de voertuigen te beperken in zones met veel zwakke weggebruikers: in de omgeving van scholen, in de gemeentekom en zo meer. Maar een beperking invoeren is één ding, de beperking handhaven een andere. De politie van zone AMOW controleerde de voorbije dagen en weken de naleving van de zone 30 in de verschillende gemeentes van de zone.

In de Langestraat in Asse werden ronduit verbazende vaststellingen gedaan. Bij een eerste controle reden 45 van de 55 bestuurders te snel, bij een tweede reden zelfs alle 99 gecontroleerde bestuurders sneller dan de toegelaten 30 km per uur.

In de August De Boeckstraat in Merchtem werden ‘maar’ 24 van de 166 bestuurders te snel. Op het Heiveld in Opwijk waren het er dan weer 75 op 105 controles.

In de Merchtemse Stoofstraat reden 70 van de 177 gecontroleerde bestuurders te snel. In de Notelaarstraat in Asse waren het er 80 op 133 controles. Bij andere controles waren de cijfers minder zwaar. Maar rond de 30% te snelle chauffeurs blijven verontrustende cijfers.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk