Ternat verstrengt maatregelen

Vanaf morgen (donderdag 29 oktober) tot en met (voorlopig) 11 november worden alle jeugdbijeenkomsten, sportbijeenkomsten, culturele bijeenkomsten en evenementen verboden. Met een incidentie van ruim 606 op zeven dagen (zorgatlas) en 1280 op 14 dagen (Sciensano) zijn de cijfers voor Ternat zorgwekkend.

Het is dan ook de bedoeling dat mensen zo weinig mogelijk met andere mensen in contact komen. Daarom besliste burgemeester Michel Vanderhasselt om niet te wachten tot 30/10 en nu al maatregelen te treffen. Hoe sneller we ingrijpen: “hoe sneller we het virus de mond kunnen snoeren”.

Bovenop de federale en Vlaamse maatregelen worden vanaf 29 oktober 2020 volgende bijkomende maatregelen getroffen op het grondgebied van de gemeente Ternat :

– Alle indoor sportinfrastructuur wordt gesloten ( zwembad, sporthallen, …)
Zij kunnen enkel gebruikt worden voor noodopvang, deze noodopvang dient zo veel als mogelijk in open lucht te worden georganiseerd;

– Alle indoor cultuurinfrastructuur (met uitzondering van de bibliotheek en plaatsen voor de eredienst) met een openbaar karakter (waaronder CC De Ploter, openbare en private feestzalen, parochiezalen, buurthuizen) zijn gesloten voor alle activiteiten met uitzondering van het houden van rouwmaaltijden na begrafenis of crematie of voor het organiseren van activiteiten van onderwijs;

– De bibliotheek blijft open maar organiseert net zoals tijdens de lockdown begin dit jaar een afhaalmodus.

– Alle bijeenkomsten van jeugdbewegingen, groepssportactiviteiten, culturele samenkomsten en evenementen worden verboden.

Deze maatregelen gelden tot en met 11 november 2020 en zullen dan geëvalueerd worden.

Burgmeester Michel Vanderhasselt: “Verder roepen we alle inwoners van Ternat op om zich aan de regels te houden en de afstands- en hygiëneregels te respecteren”.

Topartikels editie Dilbeek-Ternat-Pajottenland