Jurgen D. vermoordde Ilse Uyttersprot, wie is deze man?

Er raken meer details bekend over Jurgen D, de man die de moord pleegde op Ilse Uyttersprot, oud-burgemeester en schepen van Aalst. De man is actief in de reclamewereld en in de immobiliën. Hij zou door de corona crisis in een depressie zitten en volgde samen met zijn vriendin, Ilse Uyttersprot, begeleiding door een psychiater.

Toen Uyttersprot bij hem op bezoek ging op zijn appartement in de Meuleschettestraat moeten de stoppen zijn doorgeslagen. Wat er precies is gebeurd is nog niet geheel duidelijk. Maar de fatale klappen met een hamer zouden niet het gevolg zijn van een op handen zijnde relatiebreuk.

Volgens zijn advocate Krist’l De Paepe zit de man, momenteel in de gevangenis, in een diepe put. Hij beseft nog niet ten volle wat er gebeurd is en kan er ook geen zinnige uitleg voor geven. D. werd in het verleden wel al veroordeeld voor huiselijk geweld. Hij zou een vorige vriendin in 2012 hebben willen wurgen. Hij bleef haar ook lastig vallen. Hij werd daar voor door de rechtbank in 2014 veroordeeld tot zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf.

Topartikels bij Goeiedag.be