Hoe een mondmasker correct aan- en uitdoen?

Van de vzw RWO ARA (Regionaal Welzijns Overleg Arrondissement Aalst ontvingen we een nieuwsbrief met twee interessante filmpjes over hoe je een mondmasker op de correcte wijze moet aan- en uitdoen.

“Sinds 11 mei 2020 bevinden we ons in Fase 1B van de stapsgewijze exit-strategie vooropgesteld door de Nationale Veiligheidsraad.. Het dragen van een mondmasker is ondertussen niet meer uit het straatbeeld weg te denken en is zelfs verplicht in sommige gevallen.

In samenwerking met Dr. Nele De Loor en Leen De Bolle werkten de eerstelijnszone regio Aalst en Dender Zuid instructiefilmpjes uit over het juiste gebruik van stoffen mondmaskers. Het correct aan- en uitdoen van een mondmasker is immers cruciaal om de verspreiding van het virus tegen te gaan.

Monsmasker aandoen, klik hier.

Mondmasker uitdoen, klik hier.

Topartikels bij Goeiedag.be