Nieuwe webshop voor liefhebbers van rust en thee

Als kleine zelfstandige een nieuw project opstarten in deze onzekere Corona-tijden is geen sinecure. Deze sprong in het diepe waag je dan ook enkel als iets je heel nauw aan het hart ligt. Valerie Clinkemalie, mede-zaakvoerder van @workshop (winkel in werk- en beschermkledij in Merchtem), wou al langer op een positieve manier iets ‘doen’ rond haar ziekte endometriose. Ze besloot die intentie te combineren met haar passie voor thee.

‘Moment Content – Thee & meer’ werd op zeer korte tijd geboren en uitgewerkt, met de steun en hulp van verschillende mensen. In eerste instantie was het de bedoeling om te starten met kleine workshops en proefmomentjes in de winkel in Merchtem om van daaruit op eigen tempo verder te groeien. Daar stak het Corona-virus echter een stokje voor… En dus schakelden ze een versnelling hoger met een nieuwe webshop als resultaat: www.momentcontent.be

Bij ‘Moment Content – Thee & meer’ kan je in de eerste plaats terecht voor kwaliteitsvolle thee die rechtstreeks ingevoerd wordt uit Taiwan door Mist Teas. Daarnaast vind je er een eigen private label van kruidenblends, die tot stand kwam door samenwerking met Karen Vande Wiele van Ortiga in Merchtem. Binnenkort worden hier nog leuke theeaccessoires, een heuse bad-thee en rustgevende huissprays aan toegevoegd.

De missie van ‘Moment Content – Thee & meer’ is tweeledig. Enerzijds wil Valerie iedereen die nood heeft aan rust, zelfzorg, verbinding en warmte een uniek Moment Content bezorgen met thee, tisanes en kleine verwenartikelen. Daarnaast wil ze de chronische ziekte endometriose meer aandacht en bekendheid geven door er regelmatig over te spreken en zoveel mogelijk info over te delen.

Dit was ook de aanzet voor haar unieke blend ‘Endo—Sister’. Het bijhorende gele strikje op het zakje is het symbool van alle #endosisters wereldwijd… Door dit te dragen, steek je hen een hart onder de riem en help je mee bekendheid te creëren, zodat zoveel mogelijk mensen beseffen dat pijnlijke maandstonden niét normaal zijn. Des te sneller kunnen er diagnoses gesteld worden en behandelingen op gang gebracht worden.

Tot slot wil Valerie graag nog even een kleine oproep lanceren. Het is nu meer dan ooit noodzakelijk dat we allemaal eens rondom ons kijken welke winkeliers we kunnen steunen door lokaal bepaalde zaken aan te kopen, ook via hun eigen online kanalen. Er zijn zoveel mooie Belgische winkels en webshops die moeten vechten voor hun plaatsje naast de grote buitenlandse multinationals en ketens.

Snuister dus zeker eens rond op deze lokale webshops en steun je favoriete winkel of handelaar door een aankoop te plaatsen, voor jezelf of iemand anders die je graag een hart onder de riem steekt in deze moeilijke tijden. Bij Moment Content zorgen ze tijdens de Corona-crisis voor gratis levering in de gemeenten Opwijk, Merchtem en Baardegem, ongeacht het bestelbedrag.

Topartikels bij Goeiedag.be