Nationale cijfers bevestigen dalende trend

De cijfers die op de dagelijkse persconferentie werden bekend gemaakt, bevestigen wat we gisteren op www.goeiedag.be al schreven: er is een voorzichtige dalende trend ingezet. Het totaal aantal besmettingen blijft wel stijgen maar de piek van de curve ligt achter ons.

Er verblijven in heel België ook minder covid-19 patiënten in het ziekenhuis. 263 nieuwe patiënten werden opgenomen maar 432 patiënten hebben het ziekenhuis mogen verlaten. Het aantal patiënten op intensieve zorgen daalde met 59 tot 1.020. Het aantal patiënten dat moet beademend worden daalde met 44.

De druk op de ziekenhuizen wordt dus wat kleiner. Dat alles is het gevolg van onze aanhoudende inspanningen om de beperkende maatregelen stipt na te volgen. Dat geeft hoop op een geleidelijke normalisatie.

Maar … we moeten nog volhouden willen we een heropflakkering niet in de hand werken: afstand houden, geen onnodige verplaatsingen, handhygiëne, geen samenscholingen, geen familie- of vriendenfeestjes, …

Onverantwoord gedrag kan het leven kosten van mensen. Niet alleen bejaarden maar ook jonge mensen worden nog dagelijks besmet met het dodelijke virus.

Topartikels bij Goeiedag.be