Criminele bende opgerold, leden uit Asse en Grimbergen

In  mei 2019 opende het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek naar een criminele bende die zich bezig hield met diefstallen van kluizen in bedrijven, voertuigen en nummerplaten. De bende had zijn hoofdkwartier in een bedijvenzone op de Romeinsesteenweg in Wemmel.

Uit doorgedreven onderzoek door de FGP Halle-Vilvoorde bleek dat zeker vijf personen regelmatig feiten pleegden over heel het land.  Hierbij maakten ze gebruik van heel sportieve voertuigen met zware motoren om de politie te kunnen afschudden. Deze voertuigen werden door de bende gestolen en ondergebracht in verschillende gehuurde garageboxen.

Op zondag 5 april werden, met steun van verschillende andere politiediensten waaronder de Speciale Interventie Eenheden, twaalf simultane huiszoekingen uitgevoerd in Asse, Wemmel, Kapellen, Grimbergen, Vilvoorde, Jette, Laken en Evere.

Tijdens de huiszoekingen werden verschillende wapens, gestolen voertuigen, goederen afkomstig van diefstallen, luxegoederen, cash geld en andere vermogensbestanddelen gevonden.

Zes personen werden gearresteerd waarvan er later vijf werden aangehouden door de onderzoeksrechter te Brussel. Het gaat om drie Belgen en twee Roemenen tussen de 26 en 48 jaar oud uit Asse, Grimbergen, Jette, Laken en Evere.

Topartikels bij Goeiedag.be