“Situatie ernstig in woonzorgcentrum Den Bogaet”

Onder meer in het woonzorgcentrum Den Bogaet in Humbeek, is de toestand sinds enkele dagen ernstig. Vier bewoners zijn overleden, enkele verplegers zijn eveneens ziek geworden en ook de directeur in het ziekenhuis opgenomen.

“Het was een éénmanszaak en door het wegvallen van de directeur was er even niemand die de leiding had”, zegt burgemeester Chris Selleslagh. “Er is nu wel iemand die tijdelijk crisismanager is en maandag gaat een nieuwe crisismanager aan de slag, zoals voorzien door het Agentschap Zorg & Gezondheid. Een aantal dokters hebben al hulp geboden en vanuit de gemeente hebben we ook een aantal zaken in gang gestoken. Zo hebben we een bedrijf gezocht en gevonden dat vanaf nu zal gaan poetsen. We bekijken ook of we administratieve ondersteuning kunnen bieden, al was het maar iemand die de telefoons kan beantwoorden zodat het andere personeel dat niet hoeft te doen.”

Foto: Google Maps

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise