Basketbal Club Asse-Ternat breidt meisjes- en dameswerking verder uit

Nadat Basketbal Vlaanderen enkele weken geleden besliste om de basketbalcompetitie vroegtijdig te stoppen was ook onmiddellijk duidelijk dat de Dames A van BC Asse-Ternat een vervolg konden breien aan hun avontuur in tweede landelijke. Coaches Kris Dée en Robbie Craps konden in de terugronde uitpakken met enkele verrassende zeges waardoor de ploeg net op tijd uit de degradatiezone kon klimmen. Ondanks het moeizame eerste seizoen op landelijk niveau gaf het merendeel van de groep aan deel te willen blijven uitmaken van de kern. Om zowel de A- als de B-ploeg in eerste provinciale te vervolledigen ging de club voornamelijk op zoek naar jong bloed om de toekomst van beide teams op lange termijn te kunnen blijven verzekeren.

BC Asse-Ternat is dan ook trots om volgend seizoen van start te kunnen gaan met een U19 meisjesploeg op niveau 1 (landelijk) en coach Lara Moucheron is duidelijk ongeduldig om het nieuwe seizoen te starten: “Ik ben blij dat de club mij de kans geeft om mee in dit uniek project te stappen. Dit team van 12 getalenteerde en gemotiveerde jonge speelsters zal niet alleen op sportief, medisch en mentaal vlak begeleid worden, zij zullen ook kunnen kennis maken met het seniorenbasketbal in één van beide damesploegen. Aangezien ik zelf bij de A-ploeg in tweede landelijke speel kijk ik er uiteraard ook naar uit om in de toekomst met enkele van deze youngsters op het terrein te staan.”

Ook Kris Dée, coach van de A-ploeg in tweede landelijke én sportief verantwoordelijke voor het meisjes- en
damesbasketbal bij BC Asse-Ternat, is uiteraard tevreden met deze ‘nieuwe lichting’: “Het was niet makkelijk om uit het niets een volledig team bij elkaar te krijgen maar door een duidelijke visie en plan van aanpak waren blijkbaar toch heel wat meisjes gecharmeerd door het voorstel. Meter van dit project is trouwens Julie Vanloo die haar ‘meterschap’ zeer ter harte neemt en dus ook voor een positieve invloed kan zorgen voor het meisjes- en damesbasketbal bij BCAT én in de regio. Met Hayley Coopman (BC Oostende-Bredene), Julie Druppel (Notre Dame Leuven) en Marie Maton (BC Grimbergen) hebben we alvast enkele jonge speelsters die vorig seizoen reeds van het landelijk seniorniveau konden proeven.”

Clubvoorzitter Mark Bogaert heeft nog geen seconde spijt van de keuze die 3 seizoenen geleden werd gemaakt om volop op meisjes- en damesbasketbal in te zetten. “In de regio zijn er nog maar weinig opties voor meisjes of dames die willen basketten, dat blijkt ook uit de instroom die we de afgelopen seizoenen gekend hebben. De sterkte van onze club blijft de combinatie van het compleet aanbod dat we kunnen bieden op sportief, medisch en sociaal vlak én een duidelijke visie en haalbare doelen op korte en langere termijn. En dat spreekt duidelijk heel wat spelers, speelsters en coaches aan.”

Topartikels bij Goeiedag.be