Het gloednieuwe kleedje van Goeiedag.be

U hebt het wellicht al gemerkt: sinds donderdagavond staat de gloednieuwe website van Goeiedag.be online. De nieuwe site werd intern al sinds december voorbereid. Door de helaas noodzakelijke corona-maatregelen liep de geplande lancering (15 maart) alsnog enkele dagen vertraging op, maar in deze momenten van grote nieuwshonger, niet in het minst lokaal, wilden we geen tijd meer verliezen.

We produceerden deze website voor het eerst volledig ‘in-house’, wat het geheel voortaan heel wat polyvalenter maakt, zowel voor onze eigen redactie als naar mogelijkheden voor onze commerciële klanten om online te adverteren. De website kreeg een frissere lay-out, met meer ruimte voor foto’s, en is uitgerust met heel wat moderne technische snufjes, die we de komende weken en maanden nog geleidelijk zullen uitrollen.

Een belangrijk verschil met de vorige versie van de website is dat we de lijn en de structuur van de verschillende gedrukte edities van ons Goeiedag-magazine (Asse-Merchtem-Opwijk, Dilbeek-Ternat-Pajottenland, Ninove-Dender en Vilvoorde-Grimbergen-Meise) doortrekken naar de website. Zo kreeg elke editie een eigen startpagina. Voor de editie Aalst komt er later een aparte nieuwe website, gebaseerd op hetzelfde concept.

Een tweede grote verschil is dat er nu online veel meer ruimte is voor korte, snelle berichten zonder foto, net zoals die veel en graag worden gelezen in ons gedrukte magazine. Nieuwssites worden de laatste jaren steeds meer bekeken vanop de smartphone en dan is het handig om die lezers snel en adequaat van korte, nuttige berichten te voorzien, naast uiteraard de vertrouwde meer gestoffeerde reportages en interviews.

Voorts maakten we onze online-agenda voor de verenigingen een stuk aantrekkelijker en gebruiksvriendelijker. Verenigingen en organisatoren die hun activiteiten (gratis) online zetten op Goeiedag.be, kunnen, indien nodig, hun bijdragen vanaf nu achteraf steeds bewerken of aanpassen. Jammer genoeg ligt dat verenigingsleven momenteel noodgedwongen stil omwille van de corona-crisis. Het doorgeven van (betalende) zoekertjes (online en in de verschillende edities) kreeg eveneens een upgrade. Via de website kun je verder snel doorklikken naar de stream van Goeiedagradio.

Alvast veel leesplezier gewenst en bedankt voor het vertrouwen!

De redactie

Topartikels bij Goeiedag.be