Corona: de maatregelen in Asse op een rij

  • Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, kan je tot nader order geen afspraken via internet boeken. Wie toch nog vragen heeft, kan hen telefonisch wel bereiken via 02 454 19 19. De gemeentediensten blijven aan de slag, maar er werden verschillende maatregelen genomen. Zo wordt gevraagd om niet-dringende bezoeken of afspraken maximaal uit te stellen en zoveel mogelijk gebruik te maken van de onlinedienstverlening via www.asse.be. Vragen kunnen ook via mail naar info@asse.be gestuurd worden. Wie toch een dringende afspraak nodig heeft, moet eerst telefonisch contact opnemen.
  • De gemeente Asse heeft beslist dat de markt in Asse op dinsdag en in Zellik op zaterdag mag plaatsvinden. Er zullen enkel voedingskramen staan. De kramen worden voldoende ver van elkaar opgesteld. De marktbezoekers dienen wel nauwgezet minstens anderhalve meter afstand van elkaar te houden en de handen te wassen bij thuiskomst. Ben je ziek, blijf dan thuis.
  • Net als in alle andere gemeentes zijn de container- en recyclageparken in Asse en Zellik sinds een week gesloten. Alle recyclageparken werden met onmiddellijke ingang gesloten, en minstens tot 5 april 2020. De inzameling van afval in recyclageparken wordt niet beschouwd als dringend. De afvalophalingen blijven wel plaatsvinden zoals voorzien.
  • De textielophaling op donderdag 26 maart wordt verschoven naar 9 april. Als alternatief voor de textielcontainers voorziet de firma Hulpzorg Comm.V. viermaal per jaar een huis-aan-huis textielinzameling. Door het coronavirus kunnen inwoners nu tijdelijk niet meer met hun textiel terecht in het containerpark dat gesloten is. Op donderdag 9 april vindt de volgende ophaling plaats. Hulpzorg zal de burgers via een flyer hieraan herinneren. De ophaling start vanaf 9 uur. Textiel mag klaargezet worden vanaf 18 uur de avond ervoor. Het textiel moet aangeboden worden in zakken of dozen.

De laatste nieuwe informatie over het coronavirus of maatregelen van de gemeente Asse worden steeds meegedeeld via de website www.asse.be of de Facebookpagina van de gemeente Asse.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk