Voetbaloverzicht: Herne B stunt op BOKA Utd. A

KSC Grimbergen A blijft maar winnen onder Vito Simone. Bertem-Leefdaal A leek roet in het eten te gooien maar blauw wit herstelde zich van een 0-1 achterstand en won de wedstrijd met 3-1. FC Borght-Humbeek A incasseerde een zware 4-1 nederlaag en zakt naar de 12de plaats. Onderaan weinig tekenen van beterschap voor KFC Meise A en Kester-Gooik A.  Beide ploegen staan op een gedeelde voorlaatste plaats en de kloof met nummer 13 bedraagt inmiddels zeven punten. KFC Meise A verloor met 2-1 op het veld van Rhode-De Hoek A en Kester-Gooik A ging met dezelfde score onderuit tegen VK Liedekerke A.

Leider BOKA A onderuit

In tweede provinciale B zorgde Herne A voor de stunt van de speeldag. Het versloeg leider BOKA United A met 1-3. BOKA United A blijft eerste want Wambeek-Ternat A verloor met 2-1 van De Leeuwkens A. Zaterdagavond verloor Groot-Dilbeek A zijn thuiswedstrijd tegen EUR Kraainem A met 1-3. Groot-Dilbeek A sprokkelde slechts drie punten uit zijn laatste zes wedstrijden en is weggezakt naar de zevende plaats. Schepdaal pakte op het veld van Mazenzele-Opwijk A zijn derde zege op rij en hijst zich in de stand naast Asse-Zellik A dat met 2-4 verloor van Lennik. Leeuw A won het belangrijke duel van Vossem met 3-2 en neemt afstand van de degradatiezone.

Tweede zege Wambeek-Ternat B

In derde C noteren we ruime zeges van Infinity Vilvoorde en Kobbegem. Juve Mollem verloor stevig van Zemst en blijft laatste. Bovenin moet FC Beigem A de rol lossen na 0-1 verlies tegen Sint-Jozef Londerzeel. In derde D beleefde leider Galmaarden een verrassend moeilijke namiddag tegen Dworp maar won alsnog met 2-1. Toekomst Relegem bleef steken op een gelijkspel tegen Hekelgem en zakt naar de derde plek op drie punten van Galmaarden. Rode lantaarn Wambeek-Ternat B won tegen Ritterklub Jette A zijn tweede wedstrijd van het seizoen maar blijft wel laatste. Eizeringen won het degradatieduel van Pepingen-Halle B met 0-1.

Eenvoudige zege Vlezenbeek

Weinig verrassingen in vierde provinciale E waar zowel Boskant Peizegem als Strombeek 1932 stevig thuisoverwinningen boekten. KFC Meise B won nipt van Wemmel B en blijft tweede, op ruime afstand van leider Kapelle o/d Bos. In vierde F voeren Itna Itterbeek en Vlezenbeek de stand aan. Vlezenbeek won met gemak van Leeuw B, Itna Itterbeek speelde niet dit weekend. Eerste achtervolger Herne B verloor met 2-3 van BOKA United B en volgt op vier punten.

Topartikels bij Goeiedag.be