Voetbaloverzicht: Zure nederlaag Asse-Terheide A

Na drie opeenvolgende overwinningen maakte Merelbeke zondag een einde aan de zegereeks van Pepingen-Halle A. De fusieploeg verloor met 0-1 en staat achtste. Een andere fusieploeg, HO Wolvertem Merchtem, geraakt maar niet weg uit de gevarenzone. HOWM verloor, ondanks een behoorlijke prestatie, met 0-1 van leider Wingene en zakt naar de voorlaatste plaats.

In eerste provinciale boekte VK Liedekerke een felbevochten zege op het veld van Veltem. VKL kwam twee keer op achterstand maar telkens bracht Desaegher de stand in evenwicht. Net voor het eindsignaal besliste Allonsius de wedstrijd. In de stand stijgt VKL naar de derde plaats. FC Borght-Humbeek A kwam op het veld van rode lantaarn Sterrebeek achter maar Robberechts maakte in de tweede helft gelijk en even later legde Ozturk vanop de stip de 1-2 eindstand vast.

Ongenaakbaar KFC Meise A

KSC Grimbergen ontving de laatste weken heel wat lof voor het uitstekende spel maar op eigen veld tegen Tervuren-Duisburg A was daar weinig van te werken. Blauwwit speelde ondermaats en kwam 0-2 achter. Onwuekelu maakte een kwartier voor tijd de aansluiting maar de 1-2 stand bleef nadien ongewijzigd.

In tweede provinciale B bepalen KFC Meise A en KFC Strombeek het tempo. KFC Meise A won eenvoudig van een zwak Lennik met 1-3. Ganseman trof twee keer raak, Tordoir maakte nummer drie. KFC Strombeek won eveneens simpel met 2-0 van Kraainem. KFC Meise A voert de stand aan met één punt meer dan KFC Strombeek. Asse-Zellik A, dat met 1-0 won van Huizingen, volgt al op zeven punten van KFC Strombeek. Wambeek A kon na vier weken nog eens winnen. Oetingen A werd met 3-0 opzij gezet. BOKA United ging verrassend met 2-0 onderuit bij Machelen A. Meteen de eerste zege voor Machelen A.

Anciens bepalend voor Mollem

De trein van Mazenzele-Opwijk A dendert onverminderd verder in derde C. Na de 3-1 zege tegen Sint-Jozef Londerzeel blijft Mazenzele-Opwijk A aan de leiding. Mollem won met 0-2 van Boskant Peizegem dankzij doelpunten van anciens De Bay en De Visscher. Asse-Terheide A ging op het veld van Ramsdonk de slotminuten in met een 1-2 voorsprong maar verspeelde eventueel puntengewin na twee late tegentreffers. Zure nederlaag waardoor Asse-Terheide A niet weggeraakt van de 12de plaats.

In derde D blijft het razend spannend bovenin. Groot-Dilbeek A blijft na de nipte 1-2 zege bij Galmaarden op kop. Herne A won met 1-0 van Borchtlombeek A en volgt op één punt. Zuun A bleef zaterdagmiddag steken op een 1-1 gelijkspel en staat derde. Hekelgem zakt na een 4-3 nederlaag naar de vierde plaats met vijf punten achterstand op de koploper.

Topartikels bij Goeiedag.be