Voetbaloverzicht : Hekelgem en Zuun A op kop in derde D

De eerste zege van Pepingen-Halle A is een feit. Met Wervik kwam een te duchten tegenstander over de vloer maar de fusieploeg zat na een minuut al op rozen dankzij een doelpunt van Kaponda. Net voor de pauze verdubbelde Ngadrira vanop de stip de voorsprong. Meteen goed voor een 2-0 eindstand en een welgesmaakte zege.

VK Liedekerke won met 1-2 van Aarschot. In de eerste helft kregen de bezoekers amper een poot aan de grond en Aarschot benutte de vrije ruimte niet goed genoeg. Na de rust rondde Desaegher een tegenaanval met enig geluk af en amper twee minuten later devieerde Desaegher een voorzet van Vande Voorde tegen de netten. De thuisploeg kwam nog opzetten maar verder dan de aansluitingstreffer van de ingevallen Imberechts kwam de thuisploeg niet meer.

KFC Meise overklast BOKA United A

In tweede provinciale won Wambeek A de derby van Kester-Gooik A. De bezoekers kwam na vier minuten op 0-1 via Roels. In de tweede helft maakte De Greef al snel gelijk en op het uur besliste Van Dessel de wedstrijd in het voordeel van de thuisploeg.

KFC Meise A speelde BOKA United in de eerste helft helemaal van de mat wat resulteerde in een veilige 0-2 ruststand na treffers van Nzembiana en Walravens. BOKA tapte na de pauze uit een ander vaatje en een ongeconcentreerd KFC Meise A slikte twee tegendoelpunten. Meteen het sein voor de bezoekers om het gaspedaal in te drukken en Ganseman kopte een hoekschop van Jadir in doel. KFC Meise A pakt na deze overwinning de kop in tweede B.

Eerste driepunter Boskant

Boskant Peizegem en Kobbegem maakten er een leuke pot voetbal van waarbij promovendus Boskant uiteindelijk met een 3-2 zege aan het langste eind trok. De thuisploeg maakte het zich na dubbel geel voor Diallo nog moeilijk maar haalde toch zijn eerste zege van het seizoen binnen. Mollem leek met 1-2 te gaan verliezen tegen Sint-Jozef Londerzeel maar net voor het eindsignaal maakte Horlait gelijk.

In derde D staan Hekelgem en Zuun A op kop met het maximum van de punten. Galmaarden, Groot-Dilbeek A en Toekomst Relegem staan met negen punten op een derde plek. Volgende week staat de topper tussen Hekelgem en Relegem op het programma. Eizeringen kon dit seizoen nog geen punten pakken en staat allerlaatste.

Topartikels bij Goeiedag.be