Voetbaloverzicht : Ternat geeft voetballes

KFC Strombeek pakte tegen Bierbeek de nodige driepunter. De eerste helft was gelijkopgaand maar beide doelmannen hielden de netten schoon. Net na de pauze kopte Coertjens de 1-0 voorbij doelman Neroli. De bezoekers kregen kansen op de gelijkmaker maar tien minuten voor tijd besliste Al Bachiry op aangeven van Vuran de wedstrijd. KFC Meise A weet weer wat verliezen is. Op het veld van Bertem-Leefdaal bleef groen wit 90 minute onder zijn niveau en verloor uiteindelijk met 2-0.

Leider VK Liedekerke speelde op bezoek bij VK Linden meer dan een uur met een man meer maar geraakte niet verder dan een 1-1 gelijkspel. BOKA United verweerde zich kranig tegen een op papier sterker Betekom. BOKA kwam achter maar kwam in de tweede helft gelijk via Ysenbaert. Helaas kon het niet lang genieten want tien minuten voor tijd scoorde De Winter de winning-goal voor de bezoekers. FC Borght-Humbeek won met 4-2 van Veltem dankzij een hattrick van aanvaller Robberechts.

Arena scoort hattrick

Ternat overklaste Huizingen op alle fronten en ging rusten met een 4-0 voorsprong na een hattrick van Arena en doelpunt van Bousfia. In de tweede helft ging de thuisploeg op zijn elan verder en Bousfia, Pepsavath en Sleewaegen dreven de score op tot een uiteindelijke 7-1 eindstand. Wambeek kwam thuis tegen Delta Londerzeel op voorsprong via een owndoelpunt. In de tweede helft verdubbelde Van Poucke de marge. Verder dan de aansluitingstreffer van Glibert kwam Delta niet meer.

Asse-Zellik A stond tegen Machelen na 20 minuten al 0-2 in het krijt. Aboukhair bracht de thuisploeg net voor de rust terug in de match. Tien minuten voor het einde scoorde Ben Kassem de gelijkmaker.

Mazenzele-Opwijk A maatje te groot

Mazenzele Opwijk A won simpel met 4-0 van het geteisterde Toekomst Relegem. De thuisploeg liet ondanks de ruime zege een resem kansen onbenut. Kobbegem pakte de drie punten op het veld van een gehavend Ramsdonk. De Proost kroonde zich met twee doelpunten tot man van de match. Asse-Ter-Heide stuitte op een efficient Perk en ging met 1-4 kopje onder.

In derde D werd de wedstrijd van leider Schepdaal uitgesteld. Zuun A hijst zich na de 1-2 zege bij Itterbeek naar de eerste plaats. Hekelgem kwam bij Pepingen-Halle B 0-1 voor via Havigumana maar zag de thuisploeg nog voor de rust gelijkmaken. Meteen goed voor de 1-1 eindstand.

Topartikels bij Goeiedag.be