Voetbaloverzicht : Eerste zege HO Wolvertem Merchtem

De eerste overwinning voor HO Wolvertem Merchtem is een feit. Baudewyns brak met een schicht vanop 30 meter net na de rust de ban. Op het uur scoorde Rivera Armayones de 0-2 en telde Jong Lede helemaal uit. Na drie nederlagen op rij een deugddoende zege voor de fusieploeg. KSC Grimbergen had het niet gemakkelijk tegen Ninove en kwam logisch 0-1 achter na een doelpunt van Verhaeghe. Verhoeven maakte minuten later gelijk. Ninove kwam in de tweede helft fors opzetten en Schamp en Verhaeghe diepten al snel de score uit tot 1-3. In het slot milderde Verhoeven tot 2-3 maar verder kwam de thuisploeg niet meer.

VK Liedekerke met het maximum

VK Liedekerke boekte haar vierde zege op rij. Deze keer ging KFC Strombeek voor de bijl. Desaegher en Verhavert hadden de koploper al met een 0-2 voorsprong de kleedkamers ingestuurd. In de tweede helft viseerde KFC Strombeek het doel van de bezoekers maar doelman Monn√© gaf geen krimp. Borght-Humbeek was niet opgewassen tegen een uitgekookt Betekom en verloor met 4-0. Ook KFC Meise keerde zonder punten huiswaarts. Op het veld van Butsel maakten Achaoui en Sch√ľrmann een 2-0 achterstand goed maar uiteindelijk moest groen wit zich toch gewonnen geven na een strafschopdoelpunt van Oliviers.

In tweede provinciale pakte Lennik haar tweede overwinning van het seizoen. Op bezoek bij SK Steenhuffel voetbalde Lennik al snel een 0-3 voorsprong bij elkaar na twee treffers van Janssens en Bosmans. De tegentreffer in de tweede helft was slechts een voetnoot. Asse-Zellik A leek tegen Beersel Drogenbos A af te steven op een nieuwe nederlaag. Bij een 1-4 achterstand en met nog zeven minuten op de klok achtte Ben Kassem zijn moment gekomen. De spits scoorde drie keer en bezorgde Asse-Zellik A onverhoopt een punt.

Zware nederlaag Toekomst Relegem

In derde provinciale is Mazenzele-Opwijk A het maximum van de punten kwijt. Het verloor de topper van Kraainem met 2-0. Kobbegem won de derby van Mollem met 0-3. Bouchick, De Proost en Weckx namen elk een doelpunt voor hun rekening. Toekomst Relegem ging stevig onderuit op het veld van Zemst. De ploeg van trainer De Deyn verloor met 6-1. In derde D won Zuun A met 1-2 van Pepingen Halle B en blijft zo op kop van de rangschikking. Hekelgem stuurde Itterbeek met een 7-0 pandering huiswaarts. Diallo lukte een hattrick.

Topartikels bij Goeiedag.be