Eeuweling Clement Heremans: "Is de koning hier echt?"

Henri (Clement) Heremans is zaterdag 100 jaar geworden. Op het familiefeest te zijner ere in zaal Satijn van de Oase-campus zat hij er een beetje afwezig bij, maar maandag op het feest georganiseerd door het Ocmw reageerde hij kwiek en attent.

Toen burgemeester Albert Beerens hem de gelukwensen van koning Filip overhandigde vroeg hij verwonderd: “is de koning hier echt?”

“Henri (maar iedereen zegt Clement) is afkomstig uit Lebbeke. Hij is één van de 981 Vlamingen die 100 jaar of meer geworden zijn, van wie 833 vrouwen en slechts 148 mannen”, vertelt directeur Geert Geeroms. “Hij stamt uit gezin met acht kinderen. Hij huwde met Hermine Van Mulders, met wie hij zes kinderen kreeg. Op zijn twintigste trad hij in dienst van het leger. Hij was helper van een luitenant en hij moest bommen aanreiken. Hij verbleef er 17 maanden.

In 1945 kocht hij de Guldenboomboerderij in Droeshout over van zijn schoonouders. Van dan af bouwde hij een landbouwbedrijf uit. Met zijn vrouw Hermine Van Mulders (overleden op de sterfdag van koning Boudewijn in 1993) had hij zes kinderen. Nu heeft hij 11 kleinkinderen en 14 achterkleinkinderen. Het jongste is nog geen twee weken oud. Op de dag van zijn 84ste verjaardag brandde de hoeve aan de Droeshoutstraat helemaal uit.  In 2002 werd hij opgenomen in de Oase, waar hij nu al 15 jaar verblijft.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk