Voetbaloverzicht : KFC Meise mengt zich in titeldebat

VK Liedekerke heeft met de ruime 6-0 zege tegen RC Schaerbeek een optie genomen op een verlengd verblijf in eerste provinciale. De thuisploeg liet aanvankelijk enkele wenkende kansen onbenut maar uiteindelijk opende Desaegher dan toch de score. Net voor de pauze prikte Verhavert de 2-0 tegen de touwen. In de tweede helft ging VKL op haar elan door en Verhavert en Smismans dreven de score verder op tot 5-0. Tien minuten voor tijd legde Desaegher met een fraaie lob de 6-0 eindstand vast.

Met KFC Strombeek tegen RSD Jette stonden ex-collegatrainers Jan Segers en Alain Cneudt oog in oog met elkaar. In een evenwichtige partij kwamen beide teams niet tot scoren met de logische brilscore tot gevolg. Na de riante zege tegen leider Kampenhout was het vertrouwen bij FC Borght groot. Hekkensluiter Butsel mocht geen probleem worden en na doelpunten van Noe en Van Den Boeynants (2x) was de zege bij de rust al een feit. Robberechts zette net na de rust de kers op de taart. Dankzij deze 0-4 overwinning stijgt FC Borght naar de vierde plaats.

Swingend KFC Meise

Na de 3-1 zege tegen Ternat mengt KFC Meise zich in het titeldebat. Na de snelle 1-0 van Sam Van Den Broeck liet groen wit na om de bezoekers definitief uit te tellen. Ternat kreeg in minuut 57 een unieke kans op de gelijkmaker maar doelman Claes pareerde de elfmeter. Twintig minuten voor tijd scoorde Enio Walravens de 2-0 maar Ternat bracht met de aansluitingstreffer de spanning terug in de wedstrijd. Met nog tien minuten op de klok bekroonde Achaoui zijn uitstekende wedstrijd met een treffer en de 3-1 eindstand. De topper tussen Melsbroek en BOKA United draaide uit op een sisser voor de bezoekers. Melsbroek won overtuigend met 5-1 en zet BOKA op vier punten in de stand.

Leider Wambeek kwam tegen rode lantaarn Lembeek verrassend op achterstand maar Roels maakte iets voorbij het uur gelijk. Van Poucke bracht Wambeek voor en Wambacq en Arijs dreven de score op tot 4-1. Een minuut voor tijd legde Osselaer de 4-2 eindstand vast.

Lennik wint de topper

Asse-Zellik A zette opnieuw een belangrijke start richting promotie. Vilvoorde legde de koploper niets in de weg en Asse-Zellik A won eenvoudig met 5-1. Mazenzele Opwijk A kreeg met Haren een ontzettend zwakke tegenstander voor de kiezen en vond liefst 13 keer de weg naar het net. De Meersman scoorde vier keer, Verdoodt en Van Damme maakten elk een hattrick.

Sensatie tussen Mollem en Kraainem. Kraainem opende furies en stond na twintig minuten 0-3 voor. Mollem schoot wakker en Kaminski en Bechari legden de 2-3 russtand vast. Na de pauze maakte Verrokken gelijk en Iwens scoorde zowaar de 4-3. Makele en Bechari gaven de zege nog meer glans en bezorgden Mollem een 6-3 zege. Kobbegem sleepte dankzij een doelpunt van De Proost een 1-1 gelijkspel uit de brand tegen Malderen.

In derde D won Lennik de topper tegen eerste achtervolger Huizingen met 0-3. In de stand bedraagt de voorsprong van Lennik acht punten, weliswaar met één wedstrijd meer gespeeld. Volgende week wacht met Hekelgem A een haalbare tegenstander.

 

Topartikels bij Goeiedag.be