Voetbaloverzicht : Ternat vlot voorbij BOKA

Om zeker te zijn van een plaats in de top vijf moest Dender zaterdagavond winnen van White Star Bruxelles. De bezoekers kwamen net voor rust op voorsprong via Cocchieri. Dender ging na de pauze verwoed op zoek naar de veilige tweede treffer maar een resem grote kansen werden niet benut. De thuisploeg profiteerde optimaal en Koffi knalde de gelijkmaker tegen de netten. Vijf minuten voor tijd werd bezoeker Sarr met rood uitgesloten en leek een gelijkspel het hoogst haalbare. Maar in de slotminuut werd Dani Morias foutief gestuit in de rechthoek. Meeus faalde niet vanop de strafschopstip en bezorgde de bezoekers een felbevochten maar verdiende zege.

Ninove laat zich verrassen 

KVK Ninove liet zich in eigen huis verrassen door rode lantaarn Zele en ging met 1-2 de boot in. De thuisploeg kwam in de eerste helft 1-0 voor na een doelpunt van Gertjan Martens. Maar Zele gaf de moed niet op en Zwart bezorgde met twee doelpunten de hekkensluiter een onverhoopte zege.

In eerste provinciale ging KFC Strombeek met 3-1 kopje onder bij Hoeilaart en wacht de ploeg van coach Segers nog op de eerste overwinning in de terugronde. FC Borght speelde 0-0 gelijk tegen Sporting Bruxelles en zaterdagavond verloor VK Liedekerke met zware 5-1 cijfers op bezoek bij nummer twee Bierbeek.

Wambeek en Ternat op kop 

Leider Wambeek kon op bezoek bij Huldenberg geen beroep doen op enkele belangrijke basispionnen en delfde met 2-0 het onderspit. De topper tussen Ternat en BOKA United draaide uit in een ruime overwinning voor de thuisploeg. BOKA zocht revanche voor de verloren heenwedstrijd maar Ternat toonde zich veel frisser en won overduidelijk met 4-1. In de stand hijst Ternat zich naast Wambeek aan de kop van het klassement. BOKA United volgt op twee punten.

KFC Meise kwam op het veld van Groot Dilbeek A 1-0 achter maar op aangeven van Van Den Broeck herstelde topschutter Achaoui na de rust het evenwicht.

Eerste verlies Asse-Zellik A 

In derde provinciale C verloor Asse-Zellik A voor de eerste keer dit seizoen. Op het veld van eerste achtervolger Delta Londerzeel kwam de koploper een vroege 1-0 achterstand niet meer te boven en ziet Delta Londerzeel de kloof verkleinen tot vier punten.

FC Beigem was de supporters, na het pijnlijke gelijkspel van verleden week tegen Kobbegem, een goede prestatie verschuldigd maar toonde op het veld van Zemst weinig goeie intenties. De thuisploeg opende in minuut zes de score en verzuimde om met een hogere score te gaan rusten. Net na de pauze verdubbelde Duverger dan toch de voorsprong. Van Den Eynde gaf zijn ploeg met de aansluitingstreffer nieuwe hoop maar daar bleef het bij. In het slot legde Van Den Bempt de 3-1 eindstand vast.

In vierde provinciale E ging leider KFC Meise B verrassend met 6-5 onderuit bij Asse-Zellik B. In de stand nadert Toekomst Relegem B na een 6-2 zege tegen Essene B tot op één punt

Topartikels bij Goeiedag.be