Voetbaloverzicht : Klinkende zege FC Borght

In eerste provinciale versloeg FC Borght koploper Kampenhout met 0-3. Noe en Di Miceli hadden de bezoekers nog voor de rust op een veilige 0-2 voorsprong gezet. Tien minuten voor tijd gaf Robberechts de zege vanop de strafschopstip extra glans. Volgende week wacht FC Borght met de voorlaatste in de stand Butsel een haalbare kaart.

Derbyzege KFC Meise

KFC Meise kon in de derby tegen SK Steenhuffel geen beroep doen op enkele belangrijke pionnen. De thuisploeg versierde in de eerste helft de betere kansen en kwam verdiend op voorsprong via Van Mulders. KFC Meise verloor op het uur Ganseman die na dubbel geel vroegtijdig mocht gaan douchen. De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd maar thuisportier Claes hield zijn netten schoon. Dankzij deze 1-0 overwinning springt KFC Meise naar de vijfde plaats.

SK Leeuw hield Wambeek lange tijd in bedwang maar vijf minuten voor tijd opende de thuisploeg dan toch de score via De Bel. Net voor affluiten verdubbelde Vanhoutte de voorsprong en bezorgde Wambeek een zwaarbevochten zege en de eerste plaats in het klassement.

Lennik op titelkoers

Na de klinkende 0-5 zege op het veld van Galmaarden verstevigt Lennik haar leiderspositie in derde provinciale D. Dankzij een hattrick van Pasteleurs won Lennik eenvoudig en loopt in de stand weg van eerste achtervolger Huizingen dat verloor van Borchtlombeek. Volgende speeldag staat de kraker tussen nummers 1 en 2 op het programma.

Mazenzele Opwijk A kwam tegen Zemst het beste uit de startblokken en op een moeilijk bespeelbaar veld kreeg de thuisploeg de beste kansen maar De Meersman geraakte niet voorbij doelman De Voster. Net voorbij het halfuur bediende Van Damme aanvoerder De Pauw en die schoot overhoeks de 1-0 tegen de netten. Net voor het rustsignaal opschudding als thuisverdediger Van Der Elst uitgesloten werd voor vermeend handspel in de grote rechthoek. Haesaerts trapte de strafschop tegen de dwarsligger en Mazenzele Opwijk A ging met een kleine voorsprong rusten. In de tweede helft gingen de bezoekers naarstig op zoek naar de gelijkmaker maar het was de thuisploeg die de beste kansen onbenut liet. In het slot werd ook doelman De Voster uitgesloten maar ook deze keer werd de strafschop door De Pauw tegen de deklat gepoeierd.

Asse-Zellik A bleef steken op een 0-0 gelijkspel tegen Nossegem waardoor een winnend Delta Londerzeel de kloof verkleint tot acht punten.

 

Topartikels bij Goeiedag.be