Trump en Bracke domineren Aalst Carnaval (+ foto's)

Aalst Carnaval, editie 2017, trok in een urenlange stoet door de straten van de binnenstad van Aalst. Kleurrijk, creatief, soms bitter spottend maar altijd ludiek en spits. Dat waren de duizenden Aalsterse carnavalisten ook dit jaar. Tachtig grote, middelgrote en kleine Aalsterse carnavalsgroepen hadden ook nu hun beste beentjes voorgezet om hun wagens nog mooier, nog spectaculairder en hun kostuums nog schitterender te maken dan de jaren voordien.

Ondertussen zorgden voor honderden losse groepen voor peper ten zout. Vooral kamervoorzitter Siegfried Bracke (de Vlaamse Graai), staatssecretaris Theo Francken en zijn terugkeer beleid en Donald Trump (alle categorieën) moesten het ontgelden. Ook de 50ste verjaardag van burgemeester Dozjen ging niet ongemerkt voorbij. Maar politiekers waren er niet alleen in de stoet maar ook op de tribunes op de Grote Markt.

Maar de echte sterren waren ook dit jaar weer de vele duizenden carnavalisten die kosten nog moeite hadden gespaard om de mooiste kostuums, het leukste thema en de meest indrukwekkend wagens uit te werken. Voor hen nemen we graag onze carnavalshoed af. Aalst Carnaval is niet zomaar werelderfgoed!