BMC oppermachtig in 67ste Brussel-Opwijk

De 20-jarige Zwitser Patrick Müller (BMC Development Team) heeft vanmiddag de 67ste editie van Brussel-Opwijk op zijn naam geschreven.

Bij het ingaan van de drie plaatselijke ronden ontsnapte hij samen met zijn Nederlandse ploegmaat Pascal Eenkhoorn (20) uit een kopgroep van zes, waarin ook de Lotto-Soudal-renners Robbe Ghys en Mikkel Honoré Frolich, Rune Herregodts (Illi-Bikes Cycling Team) en Glenn Debruyne (Home Solution-Anmama-Soenens Cycling) zaten.

Bij de vier achtervolgers was het vet van de soep en uit de achtergrond probeerde Mathias Van Gompel (Lotto Soudal) nog tevergeefs naar de twee leiders te rijden, maar hij kreeg Pavel Sivakov (BMC Development Team) als waakhond mee in het wiel.

Müller en Eenkhoorn werden niet meer bedreigd voor plaatsen één en twee. Van Gompel kon nog net vermijden dat de BMC-jeugd het volledige podium zou inpalmen.

Ook plaatsen 5, 6 en 8 waren voor het oppermachtige Zwiterse team. Julien Mortier (Ago-Aqua Service) werd tweede Belg op de zevende plaats.

De belofteklassieker Brussel-Opwijk was dit jaar voor het eerst enkel voorbehouden aan de U23-renners. De voorbije jaren waren ook nog eliterenners zonder contract tot 25 jaar toegelaten, maar de organisatie moest daar dit jaar van afstappen.

(later meer)

De Top 10 van de 67ste Brussel-Opwijk

  1. 1. Patrick Müller
  2. 2. Pascal Eenkhoorn
  3. 3. Mathias Van Gompel
  4. 4. Pavel Sivakov
  5. 5. Sam Dobbs
  6. 6. Bram Welten
  7. 7. Julien Mortier
  8. 8. Nathan Van Hooydonck
  9. 9. Milan Menten
  10. 10. Michael Delbaen