Voetbaloverzicht : Knappe zege KFC Meise

De partij tussen HO Wolvertem Merchtem en St.-Gillis Waas scheerde zelden hoge toppen en werd pas in de slotfase beslist in het voordeel van de thuisploeg. Vijf minuten voor affluiten scoorde Vandevoorde heerlijk de 1-0 en bezorgde de fusieploeg de eerste thuiszege van het seizoen. Melvin Bouwmeester liet in blessuretijd een elfmeter onbenut maar dat bracht de overwinning niet meer in gevaar. Volgende zaterdag trekken de mannen van trainer Wielandts naar Ninove dat afgelopen weekend eenvoudig met 1-3 won op het veld van Eendracht Zele. Kazi, Van Den Branden en De Rouck waren de doelpuntenmakers van dienst.

Thuiszege KFC Strombeek

Hoeilaart begon op het veld van KFC Strombeek het best aan de wedstrijd maar een uitstekende doelman De Mol hield de bezoekers van de openingstreffer. Net voor de rust ging de bal voor de thuisploeg op de stip en Kaliluka liet de kans niet onbenut. Na de rust verdubbelde Mommens met een heerlijke treffer de score en in het slot prikte Kaliluka zijn tweede treffer van de middag tegen de netten.

In tweede provinciale bezorgden BOKA United en het nog steeds ongeslagen Ternat de bezoekers een aangename voetbalmiddag. Ternat kwam via Pepsavath en Martins 0-2 voor maar de thuisploeg knokte zich terug in de wedstrijd en kwam via treffers van Cassenaer en Van Elslander op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd bezorgde Van Der Putten de bezoekers alsnog de volle buit. In Kester-Gooik A tegen Leeuwkens Teralfene was het wachten tot minuut 54’ voor het eerste doelpunt. Bavegems opende op assist van Thyssen de score. De Coen bracht de bezoekers gelijk maar tien minuten voor tijd bracht Vanguchte Kester-Gooik A opnieuw voor via de strafschopstip. In het slot scoorde De Roeck de 3-1. KFC Meise kreeg met Groot-Dilbeek A een te duchten tegenstander voor de kiezen. De thuisploeg startte sterk en kwam via Ganseman 1-0 voor. Voorbij het uur lukte Akran de 2-0 en diep in de tweede helft zette Ounis de 3-0 eindstand op het bord.

Topper eindigt onbeslist 

In derde provinciale C verzorgden Asse-Zellik A en Delta Londerzeel in een aangename topper het spektakel. De Sa Faria en Ponnet brachten de thuisploeg al na 10 minuten 2-0 voor maar Breuer maakte er snel 2-1 van. Nog voor de rust kwamen de bezoekers via De Keukelaere langszij. Asse-Zellik A scoorde diep in de tweede helft de 3-2 en leek op de zege af te stevenen, maar dat was buiten De Keukelaere gerekend die met z’n tweede van de middag een gelijkspel uit de brand sleepte.

In derde provinciale D kwam leider Lennik dit weekend niet in actie. Schepdaal zorgde op het veld van Ritterklub voor de verrassing van het weekend. Na rood voor Van Malder en een blessure voor Van Rampelbergh moest Schepdaal de laatste tien minuten met z’n negenen tot een goed einde brengen. In de allerlaatste minuut kopte Van Loock op hoekschop de 0-1 tegen de netten.

Topartikels bij Goeiedag.be