Geen doorstart voor Peizegem

Vorige week zondag was het nog onduidelijk of Eendracht Peizegem de competitie zou aanvatten of niet. Er was goede hoop dat dit wel zou gebeuren. Vandaag ligt de situatie anders. De tijd bleek te kort om een volwaardige doorstart mogelijk te maken.

De plannen gaan nu een andere richting uit: een nieuwe start i.p.v. een doorstart. Dit houdt in dat het huidige stamnummer verdwijnt en dat een nieuw nummer wordt aangevraagd om volgend jaar hopelijk weer een fanion elftal in competitie te brengen. Ondertussen zijn een aantal mensen achter de schermen bezig om zo’n nieuwe start mogelijk te maken.

Er is heel wat werk aan de winkel. Vooreerst moet een overeenkomst getroffen worden met de eigenaar van het sportcentrum zodat o.m. de Sicardboys in Peizegem kunnen blijven spelen. Verder moeten de velden onderhouden worden, wordt gesleuteld aan een nieuw bestuur en aan een jeugdwerking. Er is ook dringend nood aan een financieel plan om opnieuw een financieel gezonde club tussen de lijnen te kunnen brengen.

Nu de druk enigszins van de ketel is worden voorzichtig nieuwe stappen gezet om de laatste Merchtemse club in de KBVB van de ondergang te redden.