Lindemans Aalst stelt nieuwe ploeg en nieuw team voor

Lindemans Aalst 1
Coach Johan Devoghel stelt zijn nieuwe ploeg voor.

In het cafetaria van het stedelijk zwembad werden de nieuwe naam, het logo, de staf én de spelers voorgesteld van Lindemans Aalst, het voormalige Asse-Lennik. Vanaf november 2016 zal Lindemans Aalst zijn thuiswedstrijden (in de nationale en Europese competities) spelen in Sportcemtrum Schotte in Erembodegem. De zaal in Zellik (Molenbos) had niet de vereiste afmetingen om Europees te kunnen spelen.

Walter Colson, die mee aan tafel zat bij de onderhandelingen met de stad Aalst, neemt de algemene leiding van de club op zich. De kern van het bestuur van Asse Lennik blijft aan boord: Pascal Debels , Jan Luppens, Alain Cammaert en Eric Van Snick. Ook coach Johan Devoghel en zijn assistent Geert Walravens blijven de ploeg trouw. Zij krijgen het geelschap van T3 Pieter Roesems.

LIndeans Aalst 2
Het nieuw bestuur met Frank Depestele en Lou Kindt.

En dan zijn er de spelers: een ploeg met niet minder dan 7 verschillende nationaliteiten. Frank Depestele (spelverdeler) en Lou Kindt (hoekaanvaller) krijgen het gezelschap van nog twee Belgen: Roman Abinet (oppposite) en Wannes De Beul (middenman). De andere spelers zijn de Pool Kamil Droszynski (Polen, spelverdeler), Reinis Pekmans (Letland, opposite), Michael Parkinson (Ned) en MIahlj Ivan (Kroatië), allebei middenmannen en Adrian Staszweski (Pol), Tijmen Laane (Ned) en Samuel Walker (Aust/GBR) als hoekaanvallers. De Oostenrijker Philipp Kroiss is libero.

Met Mihalj (2m11), Walker (2m08) en Laane (2m06) komen een paar boomlange kerels in de ploeg. Ook Pekmans en Kindt komen boven de twee meter uit. Rond 15 augustus zouden de trainingen aangevat worden.