Sportcentrum Schotte wordt super (+ foto’s)

Ter gelegenheid van de voorstelling van de volleybalploeg Lindemans Aalst werd een rondleiding georganiseerd in het sportcentrum dat in aanbouw is op de site van de voormalige leerlooierij Schotte in de Kapellekensbaan in Erembodgem.

De bezoekers waren sterk onder de indruk van wat ze zagen: een grote sporthal van 70 bij 45,5 m en een vrije hoogte van 12,5 m. Ideaal voor Lindemans Aalst, de nieuwe naam van Asse-Lennik, de ploeg tot de Final 12 van de Chanpions League kon doordringen. Op de tribune is plaats voor 1.000 toeschouwers. De zaal krijgt een combi-elastische sportvloer.

Naast de grote sporthal, die uiteraard ook voor andere indoorsporten kan gebruikt worden, is er een olympische turnhal van 30 bij 45 meter. Dan zijn er op het gelijkvloers nog een zaal voor gevechtssporten en eentje voor dans. Er zijn ook 12 kleedkamers waarvan twee voor topsporters. Op de eerste verdieping is er horecaruimte die uitkijkt op alle voornoemde sportzalen. Verder zijn er vergaderlokalen, een multifunctionele zaal en  een grote fitness van 660 m². De horeca en de fitness zullen uitgebaat worden door concessiehouders.

Er komt ook ruimte voor outdoorsporten – zo zou de grote schoorsteen van de voormalige leerlooierij dienst doen als klimuur en is er o.m. mogelijkheid tot waterrecreatie  – en een parking voor 250 wagens. De bezoekers werden in de toekomstige inkomhal verwelkomd door Ilse Uytersprot, schepen van sport.

Topartikels bij Goeiedag.be