Voetbaloverzicht : Mollem kampioen in vierde

Zondag stond de derby tussen KFC Strombeek en FC Borght op het programma. De bezoekers waren na het 1-2 verlies in de heenronde uit op revanche. Manan profiteerde van mistasten bij doelman Dedyn en legde de 0-1 ruststand vast. Na de pauze mocht Servranckx zich na een fout op Di Miceli vroegtijdig gaan douchen. Dos Santos scoorde uit de daaropvolgende vrije trap en telde de thuisploeg uit. KFC Strombeek redde in minuut 90 de eer via Logeot maar daar bleef het bij.

In tweede provinciale C bracht KFC Meise de moeilijke verplaatsing naar Kester-Gooik A tot een goed eind en verzekerde zich mathematisch van het behoud. Na enkele mindere weken startte KFC Meise sterk en kwam 0-2 voor na doelpunten van Goovaerts en Van Den Boeynants. Identiek scenario na de rust. Wederom stonden Goovaerts en Van Den Boeynants aan het kanon en zorgden voor de klinkende 0-4 zege. SK Leeuw won met 0-3 van BOKA United en speelt ook volgend seizoen in tweede provinciale. De broers Van Roy namen de drie doelpunten voor hun rekening.

Toekomst Relegem op zucht van titel

In derde provinciale E zette Toekomst Relegem een stap dichter naar de titel. De leider speelde tegen rode lantaarn Kapelle o/d Bos geen grootse wedstrijd maar won toch met 1-2. Achtervolger Mazenzele Opwijk A speelde 0-0 gelijk op het veld van Eendracht Peizegem en SK Steenhuffel verloor zaterdagavond met 1-3 van Wemmel. De trainerswissel bij Asse-Zellik A miste tegen Perk zijn effect niet. De thuisploeg won, ondanks een uitsluiting van Vermeiren in de eerste helft, met 3-2 van Perk en staat vierde.

Wambeek won met 3-1 van Lennik en heeft nog één zege nodig om zich te verzekeren van promotie. Schepdaal won met 2-1 van Negenmanneke en springt, door de nederlaag van Galmaarden, naar de tweede plaats.

Mollem is de nieuwe kampioen in vierde provinciale. Mollem won op eigen veld met 5-0 van FC Merchtem 2000 B en promoveert één jaar na de degradatie opnieuw naar derde. Kobbegem won met 2-3 van Mazenzele Opwijk B en staat derde.

Topartikels bij Goeiedag.be