Voetbaloverzicht : Mollem op weg naar de titel

In vierde klasse B moest KSC Wolvertem het opnemen tegen de voorlaatste in de stand, FC Tournai. De thuisploeg trok in de eerste helft het povere spel van de laatste weken door en mocht zich gelukkig prijzen dat het met 0-0 mocht gaan rusten. Na de pauze kregen de toeschouwers een compleet ander ingesteld KSC Wolvertem te zien en in een mum van tijd scoorde topschutter Melvin Bouwmeester drie treffers. In het slot zette Badi met de 4-0 de kers op de taart en bezorgde geel blauw onverhoopt een ruime zege. Door het vrije weekend van volgende week en het forfait van Ath komen de jongens van Wielandts twee weken niet in actie.

Degradatiezorgen Vilvoorde en Peutie

FC Borght kon zondag, mist winst tegen Lovenjoel, de linkerkolom in het klassement viseren maar liet zich verrassen door een gretige staartploeg. FC Borght verloor met 2-3 en blijft negende in de stand. Lovenjoel verkleint dankzij deze zege de kloof met KFC Strombeek, dat zelf niet speelde, tot zes punten.

In derde provinciale E boekte FC Beigem een belangrijke zege met het oog op een plaats in de top vijf. FC Beigem won met 2-0 van FC Peutie dankzij doelpunten van Cruz en De Rede. Voor FC Peutie steken de degradatiezorgen de kop op. FC Peutie staat na het verlies van zondag op een gedeelde voorlaatste plaats en volgende week komt Mazenzele-Opwijk A langs. Vilvoorde verloor met 3-1 van Ramsdonk en telt in de stand slechts één punt meer dan FC Peutie.

Toekomst Relegem vergroot kloof

Mazenzele Opwijk kwam in eigen huis niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen SK Steenhuffel. De beste kans voor de thuisploeg viel in de slotfase maar De Zutter miste. Asse-Ter-Heide kwam tegen Nossegem 1-0 achter maar dankzij een gezonde dosis agressiviteit kon De Coster in het slot gelijkmaken. Toekomst Relegem had het tegen Eendracht Peizegem lang niet onder de markt maar goudhaantje Roel Van Den Brande besliste met twee treffers de wedstrijd in het voordeel van de leider.

Uitschuiver Wambeek 

In derde provinciale zorgde Galmaarden voor de stunt van de dag door koploper Wambeek met 3-1 te verslaan. Meteen komt er een einde aan 11 opeenvolgende competitieoverwinningen. Schepdaal kon niet profiteren want het verloor met dezelfde cijfers op het veld van Huizingen. Lennik en Zuun verzorgden het spektakel waarbij Lennik aan het langste eind trok. Een knotsgekke partij eindigde op een vooroorlogse 6-4 eindstand.

KFC Meise B verloor de derby tegen KFC Humbeek met 0-2 en ziet leider Mollem verder uitlopen. KFC Humbeek springt dankzij deze nieuwe zege naar plaats vijf in vierde provinciale. Mollem toonde zich met een 6-2 overwinning duidelijk een klasse sterker dan concurrent Haren en mag zich opmaken voor het kampioensfeest.

Topartikels bij Goeiedag.be