Voetbaloverzicht : Derbywinst Asse-Zellik A

KSC Wolvertem speelde tegen Betekom één van zijn minste wedstrijden van dit seizoen en het povere spel in de eerste helft resulteerde in een logische 0-1 achterstand. Op het moment dat iedereen al berustte in een thuisnederlaag zorgde Wauthy voor een plotse wending. In het absolute slotoffensief trapte doelman Merckx een vrije trap vanop eigen helft tot bij zijn overbuur en Wauthy zorgde in extremis voor een onverhoopt punt.

Desaegher wederom trefzeker 

VK Liedekerke was tegen Ternat voortdurende de betere ploeg maar ondanks een bedrijvige Desaegher gingen beide ploegen met 0-0 de rust in. Na de pauze kreeg Desaegher wel loon naar werken en zette de 1-0 op het bord. Een kwartier voor tijd bracht Wadin Ternat met een knappe omhaal langszij. De thuisploeg toonde zich veerkrachtig en het was de wederom Desaegher die met zijn tweede goal van de middag het laatste woord had.

FC Borght smeerde Hoeilaart haar eerste thuisnederlaag van het seizoen aan. De Borgloenen wonnen op het synthetische veld van Hoeilaart met 0-2 dankzij twee treffers van Deriemaeker.

Derbywinst Asse-Zellik A

Asse-Zellik A trok in de derby tegen Mazenzele-Opwijk A aan het langste eind. De talrijk aanwezige supporters moesten tot in de tweede helft wachten voor het openingsdoelpunt van De Sa Faria. Nijs verdubbelde twintig minuten voor tijd de score, meteen goed voor de 2-0 eindstand. Eendracht Peizegem kwam in de zespuntenmatch tegen degradatieconcurrent FC Peutie op voorsprong via Aelbrecht. Net voor rust incasseerde Van Damme zijn tweede hele kaart. In de tweede helft profiteerden de bezoekers van het numerieke voordeel maar verder dan de gelijkmaker van Chaudoir kwamen ze niet.

Asse-Ter-Heide leed een pijnlijk 1-2 verlies tegen FC Perk. Na de 1-0 van De Coster nam de thuisploeg gas terug en FC Perk boog via Hay de achterstand om in een zege. Toekomst Relegem stond tegen SK Nossegem al snel 0-1 in het krijt maar Van De Voorde en Van Muylders keerden met elk een doelpunt het tij. Enig minpunt was de uitsluiting van doelpuntenmaker Van Muylders in het absolute slot.

Kobbegem haalt uit

Leider Wambeek ondervond geen problemen met rode lantaarn Beersel-Drogenbos B en boekte een eenvoudige 7-0 overwinning. Achtervolger Schepdaal maakte tegen Hekelgem na de rust het verschil en won met 4-0. D’angelo was goed voor twee doelpunten.

In vierde provinciale gaf Kobbegem de buren van Asse-Zellik B een pak voor de broek. Kobbegem won met 8-0 dankzij treffers van De Man (2x), Sbai (2x), De Proost (3x) en Blomme.

Topartikels bij Goeiedag.be