Voetbaloverzicht : KVK Ninove verrast leider Westhoek

De eerste kans voor FC Dender was meteen goed voor een doelpunt. Na goed twintig minuten spelen kwam Dimbala oog in oog met bezoekende goalie Renier en de Denderse spits werkte beheerst af. In een weinig hoogstaande tweede helft was het wachten tot de allerlaatste minuut toen de ingevallen Vanderhoeght doelman Renier voor een tweede keer het nakijken gaf.

KVK Ninove zorgde voor de stunt van de 18de speeldag in vierde klasseA. Glenn Van Den Branden opende al in de eerste minuut de score en De Rouck verdubbelde op het halfuur de voorsprong. Westhoek kon via een knap schot van Staelens milderen maar een kwartier voor tijd zorgde Geeroms me een knappe lob voor de veilige 3-1. De Crick legde na een solo de 4-1 eindstand vast.

Forfaitscore VK Liedekerke

Zaterdagavond verdeelden RC Schaerbeek en KFC Strombeek de punten. Iedere ploeg nam een helft voor haar rekening. De bezoekers domineerden voor de rust wat resulteerde in de openingstreffer van Bassir. Na de rust trok RC Schaerbeek het laken naar zich toe wat resulteerde in de gelijkmaker van Olejede. In het slot mikte De Buyser de winning goal net naast.

VK Liederkerke kwam tegen Stockel net voor de rust op voorsprong na een benutte strafschop van De Coen. Na de pauze buitte Verhavert de dominantie van de thuisploeg uit en scoorde twee keer. Desaegher nam in het slot ook twee treffers voor zijn rekening en legde de forfaitscore vast.

Duur puntenverlies KFC Meise

In tweede provinciale C liet KFC Meise zich, net zoals in de heenronde, verrassen door het lager geklasseerde Lembeek. Degreve bracht de bezoekers voor de rust op voorsprong en ondanks de vele kansen voor de thuisploeg bleef de stand ongewijzigd. BOKA United boekte een 1-3 derbyzege tegen Groot Dilbeek dankzij doelpunten van Van Herreweghe, D’ Haveloose en Cassenaer. Wauters scoorde de eerredder in minuut 90.

Eendracht Peizegem boekte tegen Vilvoorde een belangrijke zege. De Decker zorgde net voor de rust voor de 1-0 voorsprong, Vilvoorde stond dan al met een mannetje minder na rood voor Belhafat. Vilvoorde kwam net na rust langzij via Bounida. 18 minuten voor tijd besliste Steenhuyzen de partij in het voordeel van de gastheren.

Asse-Zellik verslikte zich in rode lantaarn Kapelle o/d Bos. Ondanks de snelle openingstreffer van Casseau sleepte de hekkensluiter op wilskracht een punt uit de brand.

Topartikels bij Goeiedag.be