Voetbaloverzicht : KFC Strombeek wint Grimbergse clasico

In eerste provinciale stond de derby tussen FC Borght en KFC Strombeek op het programma. Tom Nissens, nog steeds opzoek naar de eerste overwinning van het seizoen, dropte jeugdproduct Emmerechts en de met voetbal gestopte Bert Van Zeebroeck in de ploeg. Achteraf bekeken een geslaagde ingeving. KFC Strombeek kwam het best uit de startblokken en Bram De Cat werkte na drie minuten een aanval van Bassir goed af. Een tiental minuten later scoorde Robberechts de gelijkmaker. De bezoekers toonden zich na de rust sterker in duelkracht en Nkokolo zorgde voor de 1-2. De ingevallen De Potter kreeg nog een uitstekende kans op 1-3 maar Van Poppel pareerde. Deugddoende overwinning voor een geteisterd KFC Strombeek.

Rode lantaarn Ternat was niet opgewassen tegen een vlot scorend Racing Jet Wavre en verloor met 0-3. KFC Merchtem kreeg tegen Stockel de beste kansen op de zege maar aanvallers Sarrouj en Gaudi geraakten niet voorbij doelman Wysgeer met de 0-0 eindstand tot gevolg. VK Liedekerke maakte gehakt van Ren. Schaerbeek. Een productieve thuisploeg won met 6-2 dankzij ondermeer twee doelpunten van Desaegher en Dillens.

KFC Meise houdt leider in bedwang

KFC Meise en Kester-Gooik A hielden mekaar in evenwicht. Beide doelmannen keken werkloos toe wat resulteerde in een logisch gelijkspel. Groot Dilbeek A kwam voor de rust op voorsprong via Ambrogetti. Oetingen kwam na de pauze opzetten, nam risico’s¬†maar op voorzet van Shehu verdubbelde¬†Alouat de score.

SK Leeuw en Boka United verdeelden de punten. Van Poucke had de thuisploeg op voorsprong gezet. Na de rust trof SK Leeuw meermaals het doelhout maar het waren de bezoekers die in de slotfase langszij kwamen via Van Elslander.

Moeizame zege Asse-Zellik A

Asse-Zellik A had het niet gemakkelijk tegen een stug Perk. Het was Simon Van Elewyck die met een pegel in de winkelhaak zijn ploeg over de streep trok. Mazenzele-Opwijk A won met 2-1 van Peizegem. De Coninck en Van Den Nest hadden Mazenzele al snel op een veilige 2-0 gezet. De aansluitingstreffer van Gentbrugge kwam te laat.

Hekelgem kwam staartploeg Beersel Drogenbos B al snel op voorsprong via Buys. Diezelfde Buys trof minuten later weer raak en besliste de wedstrijd vroegtijdig. De Leeuw diepte na amper twintig minuten spelen de score verder uit en legde na rust de 4-0 eindstand vast.

Lennik versloeg Wambeek met 4-2 na een aangename wedstrijd. Janssens en Karamarris zette Lennik al snel op 2-0, maar Thiebaut bracht zijn team terug in de wedstrijd met een benutte strafschop. Janssens leek met zijn tweede van de middag de bezoekers helemaal uit te tellen maar Wambacq maakte de 3-2. Even voor tijd besliste Dahraoui de wedstrijd waardoor Lennik terug een rol speelt in de titelstrijd.

 

Topartikels bij Goeiedag.be