Crelan Okapi Aalstar is nu officieel

Okapi Aalstar heeft het seizoen 2014-2015 afgesloten maar is meteen gestart met 2015-2016. Vrijdagavond werd het contract getekend met de nieuwe hoofdsponsor Crelan.

CEO Peter Venneman kwam persoonlijk bevestigen dat Crelan de basketclub het komende seizoen financieel extra ondersteund. Dat is goed nieuws voor de club dat voirg jaar Generali zag verdwijnen als hoofdsponsor.

De komende weken worden nieuwe spelers gezocht maar nu al is duidelijk dat de club het familiale karakter wil omzetten naar meer professionaliteit. Okapi wil nu echt meespelen met de top. De te vroege uitschakeling in de play-offs wil de club niet meer meemaken.

De Europese campagne kostte de club ook teveel geld, mogelijks wordt komend seizoen verzaakt aan een Europees ticket.

Transfers

Na de aanwervingen van Thierry Mariën en Olivier Troisfontaines is nu ook Jonas Zohore Bergsted, een Deense Center/Power Forward van 2m10 op weg naar Okapi.

Jonas speelde dit seizoen bij de Bakken Bears en scoorde voor de Eurochallenge 20 punten en 12 rebounds in het Forum tegen Okapi.

Tijdens diezelfde Eurochallenge haalde hij gemiddeld 15 punten uit 46% 2ptrs, 23% 3ptrs, 66% vrijworpen en 8.8 rebounds.