Goe Bezig met sport (+ foto's)

Merchtem kreeg, samen met Gooik, van Bloso ‘het raam Goe Bezig’ omwille van de vele inspanningen voor de sport. Dat is niet alleen de verdienste van sportschepen Steven Elpers maar zeker ook van de sportraad en van de sportverenigingen. Zowat alle sporten kwamen aan bod, van petanque tot baseball, van judo tot voetbal, van karate tot wandelen.

Merchtemnaar Ruben Van Gucht, sportjournalist bij de VRT, presenteerde de prijsuitreiking van het Sportival dat vorige zondag in en rond het sportcentrum op de Dooren plaats had en mocht, samen met een vertegenwoordigster van Bloso, het ‘sportraam’ overhandigen.

Als de Steltenlopers zaterdag nog goed wegkwamen met de weergoden, dan was het zondag kil en miezerig herfstweer. Ondanks een affiche die barstte van de sportieve activiteiten bleven vele sportieve Merchtemnaren gewoon thuis. Niets aan te doen.

Wie er wel was moest dan weer niet aanschuiven om te kunnen deelnemen. Toch waren vele verenigingen blij dat zij hun sportief adreskaartje konden afgeven aan de geĂŻnteresseerde Merchtemnaren. Onder hen opvallend veel jongeren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk