FP Halle-Gooik naar finale playoffs Futsal

FP Halle-Gooik stond in de Futsal-competitie voor een schier onmogelijke opdracht op het veld van uittredend landskampioen Chatelineau. De ploeg verloor al 5 jaar niet meer op eigen veld tijdens de playoffs.

De eerste helft was zeer gesloten, beide clubs zochten de openingsgoal zonder te veel risico’s te willen nemen. De beste kansen waren voor Halle-Gooik Hector raakte tot twee keer toe niet voorbij Durot.

Na de rust ging het tempo van Halle-Gooik omhoog, Chatelineau kreeg het fysiek niet meer belopen en de meegereisde fans maakten eens te meer van een uitmatch een thuismatch. Rahou voorbij twee speler, 1-2 met Teixeira en Rahou met de 0-1.

Chatelineau was nog niet goed bekomen of Chaibai speelde zich vrij op de flank en trapte in de korte hoek de 0-2 tegen de touwen. Halle-Gooik bleef in de hoogste versnelling spelen,

Hector rondde goed teamspel af voor de 0-3. Chatelineau probeerde druk te ontwikkelen, Dahbi dribbelde zich vrij en stak heel het veld over om de bal onder Durot binnen te schuiven.

Chatelineau kwam er dan toch uit, Liliu legde af en Lucio zorgde voor de 1-4. De 1-5 kwam er na een mooie rush van Dujacquier op de flank. Chatelineau slaagde er nog eenmaal in Mageren te verschalken via Leo maar vanaf dan hield het Pajotse blok stand en met swingend zaalvoetbal.

Chaibai met een gekruist schot voor de 2-6, Rahou met zijn tweede voor de 2-7. Omar Rahou telde dan zijn ex-club helemaal uit met de 2-7 en zelfs nog 2-8.

Halle-Gooik schrijft zo geschiedenis en plaatst zich voor het eerst in de geschiedenis voor de finale van de playoffs. In twee wedstrijden wordt nu beslist wie een jaar lang de beste futsalploeg van het land zal zijn en zich ook meteen plaatst voor de Champions League.

Aanstaande vrijdag 22 mei om 21 uur wordt in sporthal De Bres de heenwedstrijd van de finale afgewerkt, een week later de terugwedstrijd in Antwerpen.

halle gooik