FC Dender krijgt geen licentie, Eendracht Aalst kent morgen verdict BAS.

De eindronde met derdeklassers voor promotie naar tweede klasse is uitgedraaid op een fiasco. Van de oorspronkelijke vier deelnemers heeft enkel KMSK Deinze de benodigde licentie, nadat vanavond bekend raakte dat FC Dender van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) geen licentie betaald voetbal voor het seizoen 2015-2016 krijgt.

Deinze promoveert bijgevolg naar tweede klasse. FC Dender had een beroepsprocedure aangespannen bij het BAS, nadat eerder de Licentiecommissie van de
Koninklijke Belgische Voetbalbond zich negatief over de zaak van de Oost-Vlamingen had uitgesproken.

Ook voor Eendracht Aalst is het bang afwachten. Vandaag kon de club nog een aantal nieuwe elementen aanbrengen voor het BAS. Tot een beslissing kwam het echter nog niet. De uitspraak is voorzien voor morgennamiddag.