Voetbaloverzicht : Ternat door het oog van de naald

KSC Wolvertem kreeg met Sterrebeek een ploeg op bezoek die verleden week brandhout maakte van koploper Tempo Overijse. Toch bracht Verstappen de thuisploeg na een scrimmage op voorsprong. Bouwmeester scoorde al snel de 2-0 en net voor de rust telde Bouwmeester de bezoekers helemaal uit. In een overbodige tweede helft maakte Vandenbussche de 4-0 en stuurde Sterrebeek met het schaamrood huiswaarts.

Ternat won op het veld van Eppegem en springt van de voorlaatste naar een veilige elfde plaats. Eppegem had er niet veel zin in en net na de rust strafte Vermeir nonchalant verdedigen koel af. Turkoz verdubbelde met een rake kopbal de score en bezorgde de bezoekers een superbelangrijke zege in de strijd om de degradatie.

Oetingen ondanks verlies kampioen

Kester-Gooik keek tegen Herne al snel tegen een 0-1 achterstand aan maar Ozturk scoorde even snel de gelijkmaker. Retore bezorgde vroeg in de tweede helft zijn ploeg de zege. SK Leeuw kreeg een super gemotiveerd Delta Londerzeel voor zich en stond na een klein halfuur al 0-3 in het krijt. Demuylder milderde maar meer zat er niet meer in.

In derde provinciale C is de kogel door de kerk. Oetingen verloor van Saintes maar door het puntenverlies van Zuun promoveert Oetingen naar tweede provinciale.

Schepdaal kwam net na de rust via Dosso op voorsprong en in blessuretijd diepteVan Raemdonck de score uit. Lennik peuzelde rode lantaarn Brucom met 7-0 helemaal op. Twee doelpunten van Tieffen Vanhoutte en eentje van kapitein Durang sleurden Wambeek voorbij een stug Linkebeek in de 3-2 overwinning.

KFC Meise zette tegen Mazenzele Opwijk A haar zegehonger verder. Het aanvalstrio Stuckens-Goovaerts-Van De Boeynants toonde zich weer bijzonder gretig en zorgde voor de overtuigende 0-3.

Topartikels bij Goeiedag.be