Asse-Lennik zet bordjes gelijk tegen Roeselare

Asse-Lennik heeft zijn sterke thuisreputatie opnieuw kracht bijgezet in de tweede finalewedstrijd tegen Roeselare. Het won na een echte nagelbijter in vijf sets en hangt de bordjes weer in evenwicht: 1-1.

Roeselare zette woensdag in het eerste finaleduel Asse-Lennik gemakkelijk opzij en ging ook in de eerste set door op dat elan. De bezoekers waren heer en meester en zetten al snel de 16-25 op het bord.

Asse-Lennik liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden en knokte terug in de tweede set. Het liep al snel uit en gaf die kleine voorsprong niet meer uit handen: 25-22.

Ook de derde set ging naar de thuisploeg. Asse-Lennik boog de vroege 5-8-achterstand om en won de spannende set met amper twee puntjes verschil.

Het publiek zat op het puntje van zijn stoel en ook de vierde set werd een heuse thriller. Bij 22-24 sleepte Paulides een tiebreak uit de brand. Daarin ging Asse-Lennik voortvarend van start. Bij 9-4 leek de buit al bijna binnen, maar Roeselare had nog een slotoffensief in huis. Pas bij 14-13 mocht de thuisploeg de overwinning vieren.

Asse-Lennik doet dankzij de winst nog helemaal mee in de strijd om de landstitel. Woensdag volgt de derde wedstrijd in Roeselare.