Boeren ook in Asse ongerust

De afdeling Asse van de bedrijfsgilde van de Boerenbond plaatst dit weekend op negen plaatsen borden in het kader van de nationale affichecampagne ‘Stop de waanzin – Boeren eisen volwaardige toekomst’.

Het boerenprotest, tegen de gevolgen van de vergroeningspolitiek in het Europees Landbouwbeleid, liep dit voorjaar al in de kijker tijdens de grote Vlaamse wielerklassiekers. Nu willen de boeren met affiches ook de burger alarmeren.

‘Een politiek zonder onderscheid van grootte of aard dreigt honderden landbouwbedrijven elke toekomst te ontnemen’, stelt de Boerenbond.

Asse telt nog een twintigtal actieve landbouwbedrijven. Geen enkel van die bedrijven ligt echter in oranje of rood gebied. Boerderijen die wel in rood of oranje gebied liggen moeten op termijn verdwijnen of sterk inkrimpen.

‘Wel worden in Asse voor een hele reeks percelen dwingende maatregelen opgelegd om de erosie tegen te gaan. Deze maatregelen zijn erg moeilijk toepasbaar en tasten ook de levensvatbaarheid van onze bedrijven aan’, zegt Guy Lemaire, voorzitter van de Assese bedrijfsgilde. 

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk