Voetbaloverzicht : Superieur Asse-Terheide kampioen

FCV Dender en Zele gingen de rust in met een 0-0 stand, maar in de tweede helft dolde de thuisploeg met de bezoekers. In een dol kwartier scoorde Dender vier keer. Eerst kopte Nicaise de 1-0 binnen. Luttele minuten verdubbelde Dimbala de  score. Even later trapte Casagolda nummer drie voorbij doelman De Brouwer en Dimbala benutte tien minuten voor tijd een strafschop.

Ternat boekte een broodnodige 1-0 overwinning tegen concurrent Rhode De Hoek. Het had daarvoor genoeg aan een doelpunt van invaller Gheeraert. VK Liedekerke boekte een 1-4 zege op het veld van BX Brussels. De Nauw, Verhavert, Van De Gucht en Desaegher waren de doelpuntenmakers van dienst.

FC Borght deed een uitstekende zaak in tweede provinciale C. Het won met 2-1 van RSD Jette, terwijl achtervolger Delta Londerzeel punten lieten liggen bij Kosova Schaerbeek. Medard en Dos Santos bogen een vroege 0-1 achterstand om in een 2-1 overwinning.

Birgen Wijns beslist de topper

KFC Meise versloeg SK Steenhuffel met 1-0 en mag zich opmaken voor de titel. Aanvoerder Wijns zorgde op het halfuur voor de 1-0, meteen de eindstand. Eendracht Hekelgem kwam via De Winne op 1-0 maar Snijders bracht Mollem verrassend langszij. De vreugde bij de bezoekers was van korte duur want De Backer telde Mollem in enkele minuten uit. De Brabanter legde in blessuretijd de 4-1 vast. Mazenzele Opwijk A kwam niet in actie.

Asse-Terheide heeft zich dankzij een 1-3 overwinning op het veld van Groot-Dilbeek B verzekerd van de promotie naar derde provinciale. Peizegem won met forfaitcijfers van Asse-Zellik B en neemt beslag op de tweede plaats.

Topartikels bij Goeiedag.be