Lapsjaars winnen Opwijks carnaval (+ foto’s)

Het was rotweer: regen gepaard aan een felle wind maar nog voor de middag gonsde het overal van het bericht dat het carnaval ondanks alle slechte weersvooruitzichten toch door zou gaan. En zo gebeurde het ook.

Er waren uiteraard minder toeschouwers en wie toch kwam kijken stond er een beetje verkleumd bij maar sfeer was er overduidelijk.

Gastgroepen uit o.m. Aalst en Dendermonde zorgden voor een bont kleurenspektakel maar het Oppèks carnaval wordt gemaakt door de Opwijkse groepen.

Augezabberd vond zijn inspiratie bij de rouwonderneming van Petterken, Kanaar ging zowaar al in staking, Overal Ambras kwam vervaarlijk uit de hoek met pro-Russische rebellen, de Melkers belegerden Oppek met een groen leger en de Lapsjaars namen het nieuwe containerpark op de korrel. E stik in a Gilé trokken zelfs naar het verre China.

Vele groepen hadden het zichtbaar moeilijk omdat attributen wegwaaiden en de plastieken regenjasjes vaak onhandelbaar werden door de strakke wind. Burgemeester Beerens danste de polonaise en de schepenen Van de Velde en Leleu kregen een veeg uit de pan met ‘gratis betonblokken om overal in de weg te zetten’.

Maar het verheugendste nieuws was dat er zich nu al twee (eigenlijk drie) kandidaten prins 2016 hebben aangediend: Hannes van Plankgaas en Gunther en Steven van ‘t Brouwershuis.

De uitslag:

Beste groep: 1. De Lapsjaars, 2. Stik in a Gilé, 3. De Melkers

Beste wagen: 1. De Lapsjaars, 2. De Melkers, 3. Stik in a Gilé