Eendracht Aalst hield een geslaagde generale repetitie voor de carnavalsmatch van volgende week. Het versloeg Patro Eisden Maasmechelen met 1-3 na doelpunten van Vanbelle, Vansimpsen en De Neve.

Philippe Janssens bleef geschorst langs de kant. Donjet Shkodra begon aan de wedstrijd in de plaats van Tjendo De Cuyper. Kevin Janssens keerde terug in de basiself na een speeldag brommen.

Na de wedstrijd raakte bekend dat Daniel Rodrigo De Oliveira met onmiddellijke ingang naar Al-Ettifaq Club in Saoedi-Arabië trekt.

Weinig kansen in eerste helft

De eerste opwinding van de wedstrijd viel te beleven voor het Eendracht doel. Samir kreeg de bal op een schoteltje en moest maar binnenkoppen. Hij koos echter, gelukkig voor Eendracht, om de bal nog eens breed te leggen waardoor deze goede kans op niets uitdraaide.

Een vijftal minuten later werd een schot van Suarez door een Aalsters been afgeblokt. Aan de overkant werd het schot van De Oliveira in hoekschop gedevieerd. Op het kwartier zette Van Damme zicht goed door en speelde De Oliveira vrij maar zijn schot ging over.

Na een halfuur moest De Greef de Aalsterse meubelen redden. Met een goede sliding kon hij de bal van de lijn ontzetten en zo een slippertje van Van Den Noortgaete rechtzetten.

Elf minuten voor halfweg kreeg Aalst een strafschop na een fout op De Neve. Vanbelle zette de elfmeter feilloos om, Eendracht met een 0-1 voorsprong de rust in!

Efficiënt omgesprongen met kansen

Er vielen geen wissels te noteren bij het begin van de tweede helft. Het eerste gevaar kwam van Aalsterse zijde. Shkodra met een schot maar naast het doel van Debaty. Even later belandde een kopbal van Stefani naast de kooi van onze goalie.

Na 52 minuten bracht De Oliveira de bal goed voor op Vansimpsen die de bal simpel kon binnen tikken. Eendracht op efficiënte wijze 0-2 voor. Twaalf minuten later was het opnieuw raak.

Deze keer knikte De Neve een hoekschop van Shkodra voorbij Debaty, 0-3 en Eendracht op rozen.

De meegereisde Aalsterse fans begonnen alvast te vieren met de nodige carnavalhits!

Twintig minuten voor tijd had De Oliveira de 0-4 aan de voet. Hij werd goed vrij gespeeld door Kevin Janssens, omspeelde goed zijn man maar had dan niet voldoende kracht meer om de bal in het doel te werken.

Iets later dreigde Janssens met een goed schot maar Debaty belette hem van het scoren. Ondertussen kwamen De Cuyper en Bogaerts in het veld. Zij vervingen Shkodra en De Neve.

Tien minuten voor tijde zette Patro Eisden het slotoffensief in. Dit resulteerde meteen in een doelpunt: Suarez knalde een voorzet in het doel van Van Den Noortgaete. De thuisploeg probeerde nadien nog te dreigen maar kon geen vuist meer maken.

Net voor tijd kreeg Oliveira nog een verdiende applausvervanging. Lapage kwam hem voor de laatste minuten van de wedstrijd in het veld.

Ook een schot van De Greef kon de eindstand niet meer veranderen. Eendracht won verdiend op het veld van Patro Eisden Maasmechelen met 1-3!

Afscheid van Daniel Rodrigo de Oliveira

Daniel Rodrigo de Oliveira zette meteen na de wedstrijd zijn handtekening onder een contract dat hem vier maanden naar het Midden-Oosten brengt, meer bepaald Saoedi-Arabië waar hij tweedeklasser Al-Ettifaq Club mee aan de promotie moet helpen.

EA-TV sprak met hem en de sympathieke Braziliaan wenste de club en de supporters alvast uitdrukkelijk te bedanken. Maandag neemt hij het vliegtuig richting Saoedi-Arabië.

Morgen sluit de transfermarkt daar en Eendracht Aalst wou de carrière van de Braziliaan niet tegenhouden. Door zijn vroegtijdige vertrek ontvangt de club ook een transfersom.

Daniel bedankte iedereen van de Eendracht Aalst familie nog via de sociale media.

‘Dank u Eendracht Aalst voor alles, dankzij fans president spelers coaches en bestuurders, was geweldig om een deel van deze familie. succes Ik zal altijd een fan zijn! Sory voor mij nederland !!!’