Prins Yves aangesteld als 55ste Prins Carnaval (+ foto's)

Ruim 1.300 carnavalisten gingen op zaterdag 7 februari in bedrijfshal Cloë uit de bol toen Pascal Carael, voorzitter van de Karnavalraad, bekend maakte dat Yves Vernaillen uit Denderwindeke de 55ste stadsprins van Ninove is.

De typische speculaties die aan zo een prinsaanstelling voorafgaan, wezen in de richting van iemand die in het gips ligt. Vandaar dat de nieuwe prins met masker en kruk naar het podium geloodst werd door ceremoniemeester Giovanni Neckebroeck.

Het geduld van de aanwezigen werd nog wat op de proef gesteld maar eens het masker afgelegd, kon een dolgelukkige Yves Vernaillen zijn enthousiasme niet meer onder controle houden. Fier als ne kaffeegieter begroette hij het publiek.

Op nieuwjaarsdag werd hij door Pascal Carael gecontacteerd en weinig later gaf Yves zijn akkoord.

De opvolger van Prins Presti is iemand die zeker heel wat adelbrieven kan voorleggen. Yves Vernaillen is 36 jaar en al 22 jaar lid van de oudste Ninoofse carnavalsgroep Don Jo, waarvan 11 jaar als voorzitter. 

Nieuwsbrief Royaal Lokaal

Royaal Lokaal

Je zou ook interesse kunnen hebben in...