Aanpassingen aan kruispunten Steenweg

Op maandag 9 februari start aannemer Norré-Behaegel met aanpassingswerken aan de kruispunten van de Leeuwerikenlaan en de Klaverstraat met de Steenweg.

Bij goede weersomstandigheden zijn de werken aan beide kruispunten afgerond op vrijdag 20 maart.

Er gelden tijdelijke verkeersmaatregelen:

Kruispunt Leeuwerikenlaan / N405

In de Leeuwerikenlaan wordt de zogenaamde ‘middengeleider’ verwijderd, waardoor de rijweg ook smaller wordt.

Op die manier komen de Leeuwerikenlaan en de Anjelierenlaan rechtover elkaar te liggen en vormt het een duidelijker kruispunt met de Steenweg. Op de Steenweg zelf komt er hierdoor ruimte vrij om voor beide straten een afslagstrook te maken.

Verkeersmaatregelen:

  • EĂ©n rijstrook op de Steenweg wordt afgesloten. Het verkeer kan beurtelings de werkzone voorbij rijden middels mobiele verkeerslichten.
  • De toegang tot de Leeuwerikenlaan wordt volledig afgesloten. Het verkeer van en naar de achterliggende wijk wordt omgeleid via de Steenweg-Steenveldlaan-Hemelrijklaan-Meiboomlaan.
  • De Anjelierenlaan wordt tijdelijk een Ă©Ă©nrichtingsstraat tussen de Steenweg en Dreef. Het verkeer kan dus vanop de Steenweg de Anjelierenlaan nog inrijden, maar moet de wijk verlaten via Bloemendaal – Klaverstraat – Kouterbaan.

Kruispunt Klaverstraat / N405

Ook in de Klaverstraat wordt de verkeersgeleider verwijderd en de rijweg versmald.

Deze ingreep moet de in-en uitrijsnelheid van de wagens beperken en het kruispunt veiliger maken voor alle weggebruikers.

Verkeersmaatregelen:

  • Tijdens de werken wordt Ă©Ă©n rijstrook op de Steenweg afgesloten. Ook hier zorgen mobiele verkeerslichten ervoor dat het verkeer de werkzone beurtelings kan voorbij rijden.
  • Het kruispunt met de Klaverstraat wordt volledig afgesloten. Het verkeer wordt in beide richtingen omgeleid via de Steenweg en de Kouterbaan.