Trainingsarbeid werpt vruchten af voor Karateclub Kachi

Karateclub Kachi is een club die gevestigd is in Ninove (stedelijke sporthal) en Geraardsbergen (De Gavers). In oktober vorig jaar stond de club in voor de organisatie van de Provinciale kampioenschappen en zorgden de leden voor een absoluut record, namelijk 40 podiumplaatsen en 17 titels.

Eind januari kon een selectie van de 150 leden zich op de Vlaamse kampioenschappen in Schoten terug meten met de beste karateka’s alle stijlen van Vlaanderen. Met 21 podiumplaatsen was KC Kachi de succesrijkste van alle deelnemende clubs. Lana Rossignol werd voor de zevende keer op rij Vlaams kampioen, Jorin Huyvaert voor de zesde keer.

‘Dit succes heeft onze club voornamelijk te danken aan het feit dat er vanaf dit jaar vijf keer kan getraind worden zowel in Ninove en als in De Gavers’, onderstreept bestuurslid Jurgen De Nil .’ Er worden ook drie wedstrijdtrainingen gegeven per week. Daarnaast zorgt het 18-koppig organisatieteam van Kachi regelmatig voor gepaste ontspanningsmomenten  zoals een clubweekend in de Ardennen, clubstages, dagje Bobbejaanland, … Elke maand staat er wel iets anders op het programma.’  

Begin maart zijn er de Belgische kampioenschappen en krijgt de club de kans om de succesvolle lijn door te trekken.