Ninove viert voor de 55ste keer carnaval

Ninove beleeft de eerstvolgende vier dagen voor de 55ste keer knotsgekke momenten met achtereenvolgens het kindercarnaval, de carnavalsstoet, zotte monjdag en de wortelverbranding. Wie de voorbije dagen in het stadscentrum moest zijn, zag heel wat mensen in de weer om tribunes en kermisattracties tijdig op te stellen.

Programma :

  • Zaterdag 21 februari 2015 : Kindercarnaval met verkiezing van Kinderprins en Kinderprinses. Inschrijving in cultuurcentrum De Plomblom van 12 tot 13.30 uur. Vertrek van de optocht om 14 uur aan het Oudstrijdersplein. Kindershow in sporthal ’t Sportstekse van 14.30 tot 16.30 uur.
  • Zondag 22 februari 2015 : Publiciteitskaravaan gevolgd door de Roze zondagstrein (carnavalsstoet). De publiciteitskaravaan vertrekt rond 12 uur in Meerbeke, de carnavalsstoet sluit aan vanaf de Koning Boudewijnlaan omstreeks 13.30 uur.
  • Maandag 23 februari 2015 : Maandagavondstoet, wortelworp en stratencarnaval. Vorming van de maandagavondstoet op het Stationsplein en omgeving vanaf 18 uur. Om 21 uur is er de Gouden Wortelworp vanop het balkon van het oud stadhuis. Nadien volgt de langste nacht.
  • Dinsdag 24 februari 2015 : Om 12 uur wordt carnaval 2015 officieel gesloten. Tussen 13 en 14 uur zijn er aan het oud stadhuis gratis koffiekoeken verkrijgbaar. Traditioneel zakken de carnavalisten nadien af naar de Denderkaai waar aan café Den Belleman de wortel wordt verbrand.

Check www.ninove.be voor de verkeersregeling. (Foto’s Giovanni Neckebroeck)

Topartikels editie Ninove-Dender