Gemeentehuis wordt verkocht

Het is de bedoeling dat de Opwijkse administratie (zowel OCMW als gemeente) op halflange termijn zijn intrek neemt in één gebouw: de villa (GAC II) aan de Ringlaan. Momenteel wordt hard gewerkt aan de  herinrichting en restauratie van het huidige GACII.

De werken schieten goed op, in die mate zelfs dat eind juni de belangrijkste werken achter de rug zullen zijn. Dan volgen nog het schilderwerk, het plaatsen van de verlichtingsarmaturen en het meubilair. Er is dus goede hoop dat de datum van weder-in-gebruik-neming in oktober van dit jaar wordt gehaald.

Dan zullen een twintigtal personeelsleden er hun intrek nemen. Maar het is de bedoeling dat tegen het einde van de volgende legislatuur (2018-2024) een nieuw gebouw wordt opgetrokken in de huidige tuin van GACII. Dan zullen alle diensten, ook het sociaal huis, er onderdak vinden en kan het gebouw (GACI) op de Markt worden verkocht. Dat zal ook het geval zijn met het gebouw (sociaal huis) in de Kloosterstraat;